Coreea de Nord urmărește diminuarea unor sancțiuni internaționale

Postat de pe 9 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, a fost prezentată situația Coreei de Nord, aflată în plină criză. În ciuda tensiunilor în care se află, statul dorește relaxarea unor sancțiuni internaționale.

Statul urmărește ca aceste sancțiuni să fie atenuate înainte de reluarea discuțiilor de denuclearizare cu SUA. Ridicarea restricțiilor în Coreea de Nord ar trebui să vizeze importurile de articole de lux, băuturi fine și costume. De asemenea, restricțiile vizează și ridicarea sancțiunilor internaționale ce interzic exporturile și importurile de combustibil rafinat.

Toate aceste vești au venit în timp ce Coreea de Nord distribuie rezervele militare de urgentă de orez. Motivul principal al acestei acțiuni este că penuria de alimente a devenit severă. În același timp, criza economică a fost agravată de pandemie, iar seceta continuă să facă ravagii. În plus, Washingtonul nu a confirmat că Statele Unite sunt disponibile să atenueze aceste sancțiuni înainte de discuțiile despre denuclearizare.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background