Scandal uriaș între NATO și Rusia

Postat de pe 7 octombrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

NATO a expulzat opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianței. Potrivit unei oficialități NATO, aceștia erau ”ofițeri de informații ruși nedeclarați”.

”De asemenea, putem confirma că am redus de la 20 la 10 numărul posturilor pe care Federația Rusă le poate acredita la NATO”, a precizat reprezentantul Organizației Nord-Atlantice.

”Politica NATO față de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat descurajarea și apărarea ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei, deși în același timp rămânem deschiși pentru un dialog substanțial”, a adăugat el.

Potrivit agerpres.ro, măsura urmează să intre în vigoare la sfârșitul lunii. La scurt timp, Moscova a reacționat, declarând că va răspunde la decizia NATO de a expulza opt diplomați ruși. Alianța susține că erau ofițeri de informații nedeclarați, a afirmat parlamentarul rus Leonid Sluţki, citat de Interfax.

Sluţki este președintele comisiei pentru afaceri internaționale a camerei inferioare a parlamentului rus. Alianța Nord-Atlantică a luat o decizie similară în 2018, atunci când a expulzat șapte diplomați ca răspuns la atacul cu Noviciok, un agent neurotoxic, asupra fostului spion rus Serghei Skripal și fiicei sale, la Salisbury, în Marea Britanie.

În plus, NATO a respins trei solicitări de acreditare și a redus mărimea delegației ruse la 20 de membri. Rusia a respins toate acuzațiile privind implicarea sa în atacul contra lui Serghei Skripal și fiicei sale. Înainte de 2018, reprezentanța diplomatică a Rusiei la NATO fusese deja limitată la cel mult 30 de membri, ca răspuns la interferența Moscovei în Ucraina.

Sursă text: Știri pe surse


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background