YouTube a dezactivat canalul Radio Gold FM

Postat de pe 7 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Joi seară, canalul de YouTube al postului de radio Gold FM a fost desființat. Iosefina Pascal: „Cenzura a ajuns la cu totul alt nivel!”

Conform platformei de streaming, „au fost primite mai multe reclamații de încălcare a drepturilor de autor privind materialul postat”.

Moderatoarea emisinii „Scamatoriile Iosefinei” susține printr-o postare pe Facebook că „Da, contul de YouTube al postului Gold FM a fost șters acum o oră in mod abuziv, fără notificare, fără explicații”.

“În plus, Cîțu a modificat LUNI, noaptea ca hoții, înainte de moțiunea de cenzură, legea audiovizualului: CNA poate șterge videoclipuri de pe platformele online de socializare” – a adăugat Iosefina Pascal.

Guvernul Cîțu a adoptat luni seara, înainte de moțiunea de cenzură, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului şi a Ordonanţei Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia.

„Poliția Gândirii”

Această ștergere a canalului de YouTube a Gold FM vine după ce un clip în care analistul politic Cozmin Gușă își exprimă părerea despre cazul Angela Gheorghiu a fost dat jos de pe platformă de două ori.

„Cenzura a ajuns la cu totul alt nivel!” – consideră Iosefina Pascal.

De asemenea, jurnalista Gold FM este de părere că „directiva UE implementată în România de Cîțu ne arată exact cum vom fi cenzurați de Poliția Gândirii în viitorul apropiat”.

Noul proiect de lege

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) va putea cere furnizorilor de platforme de partajare a materialelor video, precum YouTube ori Facebook, să elimine ori să restricționeze clipuri video care incită la ură, violenţă, terorism ori dacă reprezintă un risc pentru sănătatea sau securitatea publică, potrivit unui proiect de lege adoptat luni seara de Guvern.

CNA va colabora cu autoritățile similare din alte state și cu Executivul European, iar furnizorii care nu se supun cerințelor pot fi amendați.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background