Scandal uriaș de corupție la Vatican și probleme teritoriale în Venezuela

Postat de pe 4 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, scandalul uriaș de corupție de la Vatican.

În Italia, s-a stârnit un scandal-monstru și se cere demararea de urgență a unei anchete pentru presupusa fraudare a fondurilor Vaticanului. Matteo Salvini a cerut Parlamentului italian anchetarea mecanismelor prin care Vatican sprijină financiar ONG-urile implicate în misiunile de salvare a imigranților din Marea Mediterană. Vaticanul sprijină cu sute de mii de euro activitățile derulate de Mediterranea Saving Humans, un ONG implicat în salvarea imigranților sosiți pe Marea Mediterană.

Presa italiană a dezvăluit presiunile pe care le-a făcut șeful misiunii umanitare, Luca Cassarine, pentru a obține fonduri de la Vatican și de la autoritățile italiene. Banii erau necesari pentru misiunile de salvare din Marea Mediterană. Ancheta publicată de ziarele Panorama și La Verita evidențiază că eforturile comune întreprinse de Vatican și Mediterranea Saving Humans nu sunt pe placul „Ligii Nordului”. De fapt Matteo Salvini și Open Arms, ONG finanțat de Vatican, sunt părți civile implicate într-un proces în care vicepreședintele Salvini are statutul de pârât. Vaticanul alocă în mod discreționar fonduri pentru aceste ONG-uri care încalcă legislația statului italian, aducând în mod ilegal imigranți în țară. Prejudiciul este estimat la peste 2 milioane de euro.

Problemele teritoriale din Venezuela

Curtea Penală Internațională i-a interzis Venezuelei să invadeze Guyana. Drept consecință, Venezuela a decis anexarea regiunii prin referendum. Miza este reprezentată de resursele uriașe de petrol din teritoriu. Există pericolul ca această miză economico-energetică să ducă la conflict, pe modelul Orientului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background