Scandal la UNIFARM – cum și-au bătut joc de sute de milioane de euro

Postat de pe 20 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de joi a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a informat că UNIFARM a ținut pe stoc echipamente medicale de 105 milioane de euro până s-au alterat și a fost nevoie să fie distruse.  

Informația a fost publicată în raportul Comisiei Parlamentare de anchetă privind achizițiile publice din timpul stării de urgență și de alertă. Statul român urmează să plătească alte milioane de euro pentru a distruge echipamentele medicale expirate, achiziționate în mandatul lui Adrian Ionel, condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni pentru fapte de corupție. Achizițiile au însumat peste un miliard de euro, iar prejudiciile ajung la peste 20% din această sumă.

La fel se întâmplă și cu vaccinurile pe care Ursula von der Leyen le-a băgat pe gâtul statelor europene. Nouă ne vin în continuare vaccinuri pe care nu le folosește nimeni și zac pe rafturi să adune praf, așteptându-și odiosul termen de expirare. Ulterior atingerii „obștescului sfârșit”, dozele vor trebui distruse, iar aici vorbim despre distrugerea deșeurilor medicale periculoase, care implică un proces mult mai complicat, complex și, bineînțeles, costisitor.

Iosefina Pascal a anunțat că vor apărea noi informații bombă cu privire la achizițiile din pandemie. Deja au apărut o serie de informații în raportul întocmit de Comisia Europeană cu privire la achizițiile din fonduri europene făcute în pandemie de România. Se arată că foarte multe dintre achizițiile făcute de IGSU au fost prost executate și chiar părtinitoare, iar UE ne obligă la plată, ceea ce înseamnă că nu mai oferă fonduri europene integral, ci doar parțial.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background