Săvoiu: Prin vizita lui Putin în Coreea de Nord se realizează un troc între deschiderea pieței rusești contra armament coreean

Postat de pe 21 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, gen (r.) Bartolomeu Constantin Săvoiu a analizat întâlnirea la vârf dintre liderul rus Vladimir Putin, și liderul coreean, Kim Jong Un.

Coreea de Nord, o țară cu un aprig regim dictatorial, are nevoie de deschidere (pentru a-și vinde produsele) și nu o poate obține decât cu ajutorul Rusiei. Dictatura Kim Jong Un este totuși sub tutela Chinei, iar China nu este prea încântată de această vizită, de teama că-și va pierde din influența exercitată asupra Coreei. Coreea de Nord este în pragul falimentului din punct de vedere economic, toate finanțele îndreptându-se exclusiv pentru consolidarea armatei. Coreea are bombe atomice, însă are nevoie de know-how de la Rusia pentru a putea lovi cu acuratețe țintele strategice și pentru a-și perfecționa tehnologia. Rusia, la rândul ei, are interesul de a obține armament, în special obuze. Trebuie menționat, totuși, că ritmul de creștere a industriei de armament din Rusia este impresionant, oferind rușilor o independență care le sporește avantajul în război.

Trebuie reamintit și faptul că Donald Trump a declarat că, dacă va reveni la putere în SUA, va relua toate relațiile diplomatice ale Americii din timpul mandatului său. Acest lucru ar putea duce inclusiv la o reapropiere de Coreea de Nord. Coreea de Sud exagerează vizita lui Putin în Coreea de Nord, încercând să-i atragă pe americani într-o cursă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background