Andrei Gușă: Viktor Orban a simulat intenția de a-l susține pe Klaus Iohannis la NATO pentru a negocia neutralitatea Ungariei față de Rusia, și a reușit!

Postat de pe 21 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a analizat strategiile premierului Ungariei în relaționarea sa cu Europa, dar și cu Rusia.

Ursula von der Leyen nu pare să aibă șanse reale să obțină un nou mandat ca președintă a Comisiei Europene, după ce a promis o majoritate ucraineană în noul Parlament European și un nou val de investiții în război, peste 1,4 miliarde de euro sub forma sprijinului militar pentru Ucraina. S-a analizat la Gold FM modul în care Viktor Orban, premierul Ungariei, pare mai degrabă să mimeze un sprijin pentru Klaus Iohannis în candidatura sa pentru șefia NATO tocmai pentru a-și debloca noi terenuri de negocieri în avantajul Ungariei, pe modelul lui Erdogan. Ungaria, dar și Slovacia, ultimii susținători ai lui Iohannis, s-au răzgândit și au virat brusc către Mark Rutte.

În urma recentelor alegeri europene, unde maghiarii au votat în număr mare în favoarea #pacii , am ajuns la un acord important cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Am convenit că niciun personal maghiar nu va lua parte la activitățile NATO în Ucraina și că nu vor fi folosite fonduri maghiare pentru a-i sprijini. Următorul nostru pas în această săptămână a fost să ne asigurăm că acest acord poate rezista testului timpului. După întâlnirea de ieri de la Bruxelles, premierul Mark Rutte a confirmat că sprijină pe deplin acest acord și că va continua să facă acest lucru, dacă va deveni următorul secretar general al NATO”, a scris Viktor Orban, marți, pe platforma X.

Așadar, Andrei Gușă a observat și a subliniat că Viktor Orban și-a simulat intenția de a-l susține pe Iohannis la NATO pentru a obține neutralitatea Ungariei față de Rusia și a și reușit. Pe același principiu a mers și Slovacia. „Vedeți ce bine și ce serios negociază alte țări chestiuni importante și cum liderii noștri negociază țara pentru chestiuni mai puțin importante sau total neimportante, cum ar fi o poziție la nivel european pentru turistul numărul 1 al României, Klaus Iohannis”, a evidențiat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background