Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Am pierdut 700 milioane de euro pentru sănătate!

Postat de pe 11 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii despre PNRR și despre cum guvernanții au schimbat prevederile PNRR-ului în detrimentul statului român.

Politrucii noștri în loc să desfășoare proiecte pentru țară, le sabotează pe cele deja existente. Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cum Guvernul a decis să taie bugetul de peste 700 de milioane de euro alocat prin PNRR pentru dezvoltarea unor spitale. 6 spitale și secții noi ale unor unități medicale pierd finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din cauza „riscului ridicat” de nerealizare, potrivit cererii de modificare a PNRR pe care Guvernul a trimis-o vineri la Bruxelles. Era vorba despre proiecte ce vizau: dotarea, amenajarea și construirea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din Buftea, construirea unui corp nou pentru departamentul sănătății mamei și a copilului pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, construirea de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie Arad, construcția Spitalului de Urgență „Dimitrie Gerota” într-o nouă locație, construirea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se dorea relocarea, modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartimentului cardiologie intervențională. Acestea sunt cele șase proiecte care nu vor mai primi bani.

Termenul pentru finalizarea proiectelor finanțate prin PNRR este 2026, dar s-a estimat că lucrările nu vor putea fi finalizate la timp, unul dintre impedimente fiind chiar procedura greoaie din România atunci când vine vorba despre achiziții publice. Cetățenii trebuie să fie informați despre incapacitatea politicienilor, pentru că vor începe imediat campaniile electorale în care politrucii vor promite marea cu sarea, dar nu vor rezolva, de fapt, nimic.

Mai există un proiect separat pe care pare că-l sabotează europarlamentarul Cristian Bușoi: construirea Institutului Oncologic din Timișoara. Cristian Bușoi, pe lângă reputația de cel mai bogat politician din țară, este recunoscut ca fiind „omul Big Pharma”. Bușoi consideră că Institutul de Oncologie din Timișoara nu reprezintă o prioritate și că cele peste 200 de milioane de euro alocate acestui proiect ar putea fi folosite pentru alte construcții, asta în contextul unei explozii misterioase de cazuri de cancer (galopant). Statul român se preocupă de sănătatea cetățenilor, deci să stăm fără grijă…

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background