Săptămâna de lucru de patru zile în Islanda s-a dovedit a fi un succes

Postat de pe 7 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Conform unui experiment desfășurat între 2015-2019, săptămâna de lucru de patru zile a dus la îmbunătățirea productivității.

Cercetătorii grupului Autonomy din Marea Britanie și Asociația pentru Democrație Durabilă din Islanda, au analizat date obținute în perioada 2015-2019. Potrivit rezultatelor studiului, noua săptămână de lucru a dus la trecerea mai multor angajați la programul cu ore mai scurte. Salariile angajaților nu au fost scăzute, iar productivitatea a rămas aceeași sau s-a îmbunătățit în majoritatea cazurilor.

În Islanda, proiectele conduse de Consiliul municipal și guvern au inclus peste 2.500 de lucrători. O serie de alte proiecte de acest fel sunt efectuate în întreaga lume, în state precum Spania sau Noua Zeelandă. Aceste studii au determinat sindicatele să renegocieze tiparele de lucru. 86% din forța de muncă fie s-a mutat la ore mai scurte, fie o să opteze pentru un asemenea program.

În urma programului nou, angajații au raportat că se simt mai puțin stresați și nu mai simt epuizare la muncă. De asemenea, au observat o îmbunătățire între viața profesională și cea personală.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background