Potrivit lui Kövesi, Slovenia reprezintă un risc uriaș în ceea ce privește fraudarea fondurilor europene

Postat de pe 7 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Procurorul șef european Laura Codruța Kövesi, afirmă că Slovenia reprezintă ”un risc uriaș” în ceea ce privește fraudarea fondurilor europene.

Kövesi a făcut declarația în contextul în care Slovenia nu a nominalizat procurori pentru Parchetul European. Slovenia este țara care de la 1 iulie a preluat președinția rotativă a blocului comunitar. Parchetul European este însărcinat cu anchetarea fraudelor legate de fondurile europene și a altor infracțiuni legate de bugetul Uniunii.

Comisia Europeana a aprobat planul de cheltuieli al guvernului sloven privind fondurile din planul de redresare economică post-COVID. Țara o să primească fonduri totale de 2,5 miliarde de Euro. 1,8 miliarde vor fi sub formă de granturi și 700 de milioane sub formă de împrumuturi.

Guvernul sloven nu a numit cei doi procurori necesari pentru schema Parchetului European. Premierul Janez Janša a blocat numirea lor pe motiv că ministerul justiției nu a avut la dispoziție un număr suficient de candidați. Până la rezolvarea situației, Slovenia se va baza pe mecanismele naționale pentru protejarea intereselor financiare ale blocului comunitar.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background