Rusia a efectuat un nou test cu racheta hipersonică Zircon

Postat de pe 18 noiembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Rusia a efectuat joi un nou test cu racheta hipersonică Zircon în Marea Albă, pe coasta de nord-vest a ţării. Potrivit Ministerului Apărării, racheta a fost lansată de pe fregata ”Amiral Gorşkov”.

”Ţinta a fost atinsă printr-o lovitură directă”, a declarat ministerul, care a realizat teste similare în iulie, octombrie, noiembrie și decembrie 2020. Conform datelor de control obiectiv, zborul rachetei hipersonice a corespuns parametrilor specificați. Armata rusă a indicat că fregata ”Amiral Gorşkov”, din cadrul Flotei ruse a Nordului, a efectuat tirul cu Zircon ca parte a ciclului final de testare.

În octombrie 2021, marina rusă a lansat pentru prima oară racheta Zircon de pe un submarin nuclear. Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin despre noua lansare reuşită a rachetei Zircon. Noua racheta hipsersonică este capabilă să dezvolte o viteză de noua ori mai mare decât cea a sunetului. Aceasta are o raza de acțiune de peste 1.000 de kilometri şi poate lovi atât ţinte terestre, cât şi maritime.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background