Romoșan: Candidatul următor al Sistemului trebuie să fie compatibil cu Rusia și China!

Postat de pe 11 decembrie 2023

Romoșan: Bătrânii securiști l-au avut ca model pe Carol I pentru Iohannis, pe Cuza pentru Constantinescu. Candidatul următor al Sistemului trebuie să fie compatibil cu Rusia și China!

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat starea jalnică a PNL, așa cum reiese din analiza sa ‘PNL, cămila cu trei cocoașe‘, realizată pentru Institutul GOLD, care pot fi consecințele pentru liberali și pentru spectrul politic în perspectiva alegerilor.  

Partidul Național Liberal este împovărat și distrus astăzi din interior de președintele partidului, Nicolae Ciucă, un personaj insuficient pregătit pentru postul deținut, de Klaus Iohannis și de subordonarea stupidă a liberalilor în fața sa și de Eduard Hellvig și ambițiile sale politice, potrivit analizei lui Petru Romoșan. Iohannis nu făcea parte din PNL, având propriul partid la Sibiu, Forumul Democrat German. El a fost introdus în partid prin intermediul lui Crin Antonescu. Klaus Iohannis a fost fără îndoială președintele Statului Paralel.

Mai nou, se vehiculează în presă drept variantă câștigătoare și salvatoare candidatura unui independent, o variantă cu șanse extrem de scăzute de îndeplinire, dat fiind faptul că România nu are nicio personalitate relevantă care să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a se propulsa la conducerea țării prin propriile forțe. De fapt, Statul Paralel dorește impunerea unui nou subordonat al său care să fie numit în fruntea țării. În mod evident, România nu va mai avea un președinte din partea PNL-ului în viitorul apropiat, dar e posibil ca nici măcar PSD-ul să nu dea viitorul președinte, pentru că acest partid „a intrat într-un concubinaj foarte dubios cu PNL-ul, care e partidul puterii și partidul paralelilor acum”, a explicat Petru Romoșan.  

Decizia de a-l împinge la înaintare pe Klaus Iohannis s-a bazat într-o oarecare măsură și pe comparația acestuia cu regele Carol I, în timpul căruia România s-a dezvoltat considerabil (deși adevăratul progres al țării i se datorează de fapt lui I. C. Brătianu). În cazul lui Emil Constantinescu, de pildă, fostul președinte al României în perioada 1996-2000, s-a luat ca model figura lui Alexandru Ioan Cuza. „Sunt convins că acești scamatori ai Statului Paralel și-au fixat de mult timp candidații, au câțiva pregătiți, și pot să spun care ar trebui să fie profilul viitorului președinte. Noul ‘domnitor’ al României ar trebui să fie mult mai rezistent în relația cu americanii și cu UE, ar trebui să fie deschis spre BRICS, ar trebui să fie un om care are deschidere către China, către Rusia, ar trebui să fie mai maleabil și mai diplomat decât Viktor Orban, lucru care nu-i ușor. Profilul viitorului președinte cam acesta este și eu sunt convins că el este deja în ‘laboratoare’”, a punctat Petru Romoșan. Din cauza compromiterii partidelor principale, Petru Romoșan preconizează că președintele României va veni de la AUR.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background