România, profund nostalgică după sistemul sovietic
Postat de Gold FM Radio pe 20 octombrie 2022
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în prim plan situația dramatică din România creată pe fondul reformării Legilor justiției. „Când într-adevăr statul este vândut de niște trădători, se pare că nimeni nu iese în stradă…”, declară Adrian Severin.
Adrian Severin amintește despre valurile de proteste și manifestații care au avut loc după promulgarea Ordonanței cu nr. 13, o lege care, după părerea sa, nu era atât de gravă. Acum, când țara este efectiv sabotată prin reformarea Legilor justiției, nimeni nu mai iese în stradă. „Când vezi că sunt milioane de oameni pe stradă, îți poți da seama că e mâna serviciilor acolo. Când vezi că sunt doar câteva sute, înseamnă că atâta poate poporul”, remarcă analistul Adrian Severin.
Legile justiției nu pot intra în vigoare cu adevărat decât după ce trece o anumită perioadă în care Curtea Constituțională are dreptul și chiar obligația să se pronunțe în legătură cu legitimitatea propunerilor din partea Senatului. În plus, legile justiției în forma lor nouă propusă în cadrul ședinței din Senat nu pot intra în vigoare până nu obțin aprobarea din partea președintelui statului român, Klaus Iohannis. Așadar, mai există un interval de timp în care situația ar putea fi remediată, conform spuselor lui Adrian Severin.
Sovietizarea UE și a SUA (zisă și USA = ‘Uniunea Sovietică Ailaltă‘)
Guvernele din cadrul statelor din UE aveau sarcina de a se asigura că judecătorii țin cont în primul rând de constituțiile naționale și că Dreptul european nu se aplică prin încălcarea flagrantă a Dreptului național. „Uniunea Europeană nu este nici SUA, nici URSS. Uniunea Europeană a fost creată pentru ca statele-națiune să-și îndeplinească aspirațiile fără violență. Ceea ce se întâmplă acum nu face nimic altceva decât să transforme UE într-un imperiu, pe modelul sovietic; se pare că acest model sovietic se răspândește în întreaga lume…”, explică Adrian Severin.
Europa se confruntă acum cu încercarea de a se instaura un imperialism de tip sovietic în interiorul său. Franța, Germania, Italia și alte state ceva mai dezvoltate au încercat să reziste. În Europa se dorește ca națiunile să fie dizolvate. „Asta au făcut onorabilii noștri lideri… S-a mai petrecut ceva de-a dreptul scandalos: pentru adoptarea acestor legi, s-a utilizat o procedură de vot care a fost adoptată în condițiile pandemiei de Covid. Așadar, votul de la distanță a fost acceptat în baza unor dezbateri mai mult decât sumare”, subliniază Adrian Severin. Practic, oamenii au votat în necunoștință de cauză.
„Fără Constituție, în plan juridic, adică în planul drepturilor și obligațiilor, statul își pierde identitatea națională, ajungând să se dizolve într-o altă suveranitate; ajungând chiar sovietic”, concluzionează Adrian Severin.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro