România primește undă verde pentru Schengen în plin război.Grecia avertizează despre migranți

Postat de pe 24 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat cum Austria și-a retras obiecțiile cu privire la intrarea României în Schengen, în plin război, descifrând posibilele motive absconse ale unei astfel de decizii.

În contextul războiului din Orientul Mijlociu, Austria și-a schimbat dintr-odată opinia cu privire la intrarea României în Schengen. Iosefina Pascal consideră că această schimbare bruscă de macaz vine pe fondul crizei migranților care fug din calea războiului, România fiind una dintre țările din estul Europei care nu prea au primit refugiați. România nu a acceptat migranți în țară și din considerente financiare, statul neavând resursele necesare pentru a susține sute de mii sau milioane de refugiați, așa cum o fac statele occidentale.

„Zona noastră va prezenta interes pentru cei din vest, care vor să scape de migranți. De ce spun că vor să scape de migranți? Pentru că inclusiv Germania și Grecia au anunțat, pe lângă alte avertismente, că noua criză a migranților se agravează”, a dezvăluit jurnalista Iosefina Pascal, adăugând că statele europene unde există o reală inflație de refugiați ar avea în plan să-i trimită pe aceștia înapoi în țările de origine. Situația se complică și mai mult din acest punct de vedere, pentru că „acasă” pentru acești oameni înseamnă zone unde există conflicte mocnite sau chiar fierbinți.

Este previzibil că migranții nu vor dori să se întoarcă la pericolele din țările lor și atunci le va veni ideea strălucită occidentalilor să-i trimită în statele est-europene, unde nu există atât de mulți refugiați. Norvegia, de pildă, a început deja să ofere bani migranților, sume de 1.200 de euro, ca să le părăsească țara. Pare că țările „civilizate și dezvoltate”, care i-au îndemnat pe toți să accepte migranți, sunt primele care „îi aruncă peste gard” acum.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background