Rihanna, erou național în noul stat Barbados

Postat de pe 30 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Cântăreața Rihanna a participat la ceremonia de învestire a primului președinte al statului Barbados. Artista a primit titlul de „erou național”.

Insula Barbados a trecut de la statutul de colonie britanică la republică parlamentară, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pierzând suveranitatea asupra acestui stat. În Barbados au fost organizate primele alegeri prezidențiale din istorie în urma cărora Sandra Mason a fost numită președinte, iar Mia Amor Mottley, premier.

președintele Sandra Mason (stânga) și premierul Mia Amor Mottley (dreapta)

Acest eveniment a avut loc la aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave engleze pe insula din Caraibe și după 55 de ani de când și-a declarat independența. „Noi, poporul, trebuie să dăm Republicii Barbados spiritul și substanța sa. Trebuie să-i modelăm viitorul. Noi suntem păstrătorii națiunii noastre. Noi, poporul suntem Barbados!” – a declarat președintele Sandra Mason în timpul discursului.

Shine bright like diamonds in Barbados

Rihanna, născută în Saint Michel, Barbados, și crescută în capitala Bridgetown, a fost prezentă la festivitatea de învestire a președintelui și a primit titlul de „erou național”.

„Să continui să strălucești ca un diamant” – a fost mesajului primului-ministru Mia Mottley pentru Rihanna, făcând referire la piesa ei din 2012, „Diamond”, unul dintre cele mai cunoscute cântece ale deceniului trecut cu aproape 2 miliarde de vizualizări pe TouTube.

Cântăreața a fost foarte implicată în promovarea locului unde s-a născut și a copilărit, dar și a culturii specifice. Pe conturile ei de socializarea postează fotografii din Barbados cu fiecare ocazie, rămânând conectată cu lumea insulei.

La eveniment a participat și fiul Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Charles. Rihanna a stat exact între custodele coroanei și președintele Mason. Prin vestimentație și coafură, artista a atras toate privirile serii.

președintele Sandra Mason (stânga), Rihanna (centru) și Prințul Charles (dreapta)

Mesajul Reginei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis noii republici Barbados „cele mai calde urări de bine pentru fericire, pace şi prosperitate în viitor” în timp ce îşi sărbătoreşte această „zi importantă”, relatează marţi, 30 noiembrie, Deutsche Presse-Agentur, conform AGERPRES. Alteța Sa susține că Barbados are un „loc special” în inima ei, pentru „cultura sa vibrantă, priceperea în sport şi frumuseţea naturală”.

„Este de asemenea o sursă de mare satisfacţie faptul că Barbados rămâne un participant activ în cadrul Commonwealth-ului şi aştept cu nerăbdare să continuăm prietenia dintre cele două ţări şi popoare ale noastre” – a dăugat Regina.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background