SRS: „Arafat și Radu Tudor vor să denigreze jurnalismul liber din România”

Postat de pe 30 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Raed Arafat deschide Google-ul în fiecare dimineață și îi transmite lui Radu Tudor lista cu jurnaliștii care l-au criticat.”.

Sorin Roșca Stănescu susține faptul că jurnalistul Radu Tudor ar deține ONG-ul numit Eurocomunicare, o organizație ce ar fi primit din partea Guvernului, începând din decembrie 2020, suma de 11.671.000 de lei. Acești bani ar reveni pentru elaborărarea strategiei de imagine a Executivului României.

„Instituția asta condusă de Radu Tudor este în strânsă legătură cu Raed Arafat” – declară jurnalistul. „Iar pentru că în editorialele mele am fost critic cu unele decizii luate de Arafat, am fost atacat și prins într-o discuție la Consiliul Național al Audiovizualului cum că aș fi împotriva arabilor. Am fost făcut anti-vaccinist, conspiraționist. Arafat preia informații de pe site-ul deținut de Radu Tudor și le dă mai departe, ca și cum ar fi străin de toată șmecheria”.

În vizorul lui Arafat

Potrivit lui Sorin Roșca Stănescu, pe lângă el, mai mulți jurnaliști de investigație și oamnei din media românească ar fi sub lupa lui Raed. Printre aceștia s-ar număra Iosefina Pascal, jurnalistă GOLD FM, Bogdan Comaroni, redactor-șef la Ziua News, dar și Dana Budeanu, un designer vestimentar foarte implicat în analiza vieții politice românești și nu numai.

„Foarte afectat este Răzvan Dumitrescu, coleg la același post TV cu Radu Tudor. Și el, pentru că a îndrăznit să zică de rău de Raed Arafat, a fost luat în vizor de organizațiile acestea” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu.

Atotputernicul

„Tocmai prin intermediul acestui sistem pe care îl conduce, acestei caracatițe încâlcite, Raed Arafat simte că are o putere nemăsurată” – observă jurnalistul. „Acesta crede că nimeni nu poate rivaliza cu el. A se vedea că și Rafila a lăsat ciocu jos în numai 24 de ore”.

Alexandru Rafila, ministrul sănătății, susținea înaintea învestirii că Raed Arafat și-a depășit atribuțiile de serviciu în cazul pandemiei. „Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție” – declara Alexandru Rafila.

La scurt timp, ministrul sănătății și-a schimbat declarațiile și opiniile. El a fost întrebat dacă în cadrul discuţiilor purtate cu premierul Ciucă s-a luat în discuţie şi mutarea unor atribuţii de la DSU la Ministerul Sănătăţii. „Nu am discutat, nu e o problemă de mutare a atribuţiilor, e o problemă de armonizare a procedurilor în cadrul instituţiilor care colaborează în acest moment pentru gestionarea pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă, într-o conferinţă de presă comună cu şeful DSU, Raed Arafat, susţinută la Palatul Victoria.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background