Ridicăm economia la fileu – Petrișor Peiu, la GOLD FM

Postat de pe 12 ianuarie 2022

Autor: Maria-Cristina Constantin

În cadrul emisiunii ”Raport despre economie”, prezentatorul Petrișor Peiu abordează partea financiară a tenisului și analizează topul celor mai bine plătiți jucători de tenis din lume.

Potrivit analizei realizate de Forbs pe cele 12 luni, cei mai bine plătiți 10 jucători de tenis din lume au câștigat într-un an 320 milioane de dolari. Aceste câștiguri au fost cu 6% mai mici față de anul trecut în care s-au câștigat 340 milioane de dolari.

Petrișor Peiu explică că acești jucători de tenis, care câștigă atât de mult din punct de vedere legal, sunt considerați de legea americană ”contractori independenți”, iar în România, ”persoane fizice”. Dezavantajul acestor sportivi este că nu au un câștig fix, iar anularea turneelor din cauza pandemiei a dus la diminuarea veniturilor.

TOPUL JUCĂTORILOR MILIONARI DIN LUMEA TENISULUI

Elvețianul Roger Federer rămâne cel mai bine plătit jucător de tenis, câștigând în total aproximativ 900 de milioane de dolari din sponsorizări și 131 milioane de dolari din turneele la care a participat. Acesta se va situa pe locul 6 dintre jucătorii lumii care va atinge suma de 1 miliard de dolari de-a lungul carierei.

De asemenea, în topul celor mai bine plătiți jucători de tenis, pe locul 2 se numără și Naomi Osaka, cu un total de 60,1 milioane de dolari dintre care 55 milioane de dolari vin din publicitate și 5,1 milioane de dolari câștiguri din tenis.

Pe locul 3 se află Serena Williams, cu un total de 41,8 milioane de dolari dintre care 1,8 milioane sunt câștigați din premiile obținute și 40 milioane câștigați în afara terenului din tenis.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE – NOVAK DJOKOVIC, TOP 1 ÎN CLASAMENT

Diferența dintre locul 1, Roger Federer și locul 4,  Novak Djokovic este reprezentată de suma câștigată pe teren de doar 0,6 milioane de dolari a elvețianului, de 13 ori mai puțin decât Djokovic.

Potrivit clasamentului banilor câștigați de-a lungul carierelor, ci nu la suma actuală pe care o dețin, se constată că topul este dominat de Novak Djokovic, având un total al câștigurilor din tenis de 154 milioane de dolari.”Campion al tuturor timpurilor”, îl numește Petrișor Peiu la Gold FM.

Emisiunea “Raport de economie”, prezentată dePetrișor Peiu, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background