Revoluțiile verde și IT

Postat de pe 25 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Marius Stoian, co-fondatorul Club România, a descris în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM cum va evolua statul român din punct de vedere ecologic și tehnologic: „Revoluția economică și cea digitală vor provoca un cutremur major între conservatori și progresiști.”

Revoluția verde presupune, în concepția lui Marius Stoian, înlocuirea mecanismelor și sistemelor poluante cu unele ecologice, prietenoase cu mediul. Exemplul dat de scriitor în acest sens este legat de bănci și de noile metode de plată prin intermediul criptomonedelor: „În 10-15 ani băncile vor dispărea. Foarte puțini tineri din ziua de azi au conturi în bănci. Majoritatea se vor folosi de platformele de tranzacționare prin criptomonede, de aceste povești virtuale”.

Marius Stoian susține că aceste schimbări sunt susținute de progresiști: „În acest nou val economic în care totul e verde, totul e electric contribuie foarte mult doctrina politică progresistă. Până în final, viitorul le va da dreptate, dar nu doar la noi, ci în mai multe locuri ale lumii. Asta pentru că tinerii vor urma curentul progresist”.

Vizionari în acest plan au fost întotdeauna chinezii, conform scriitorului. „Ei reușesc să creeze un vector unic în tot haousul ăsta și să producă viziune mult mai bine decât rușii. Aceștia dețin foarte multe resurse minerale esențiale precum cupru, cobalt, zinc și așa mai departe. Aceste elemente fac parte din compoziția noilor tehnologii, din fundamentul revoluțiilor verde și IT, practic. Chinezii produc de la simpla energie până la mașini electrice performante. Această piață, deținută în mare parte de China, va suferii creșteri de prețuri de până la 30-35% la toate produsele electronice” – a adăugat co-fondatorul Club România.

Marius Stoian preconizează, ca schimbare majoră în această transformare, taxarea foarte puternică a gazului natural: „În zece ani, gazul nu va mai fi element de tranziție. Va fi stop joc”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background