REIKI te învață să devii cocreatorul propriei vieți

Postat de pe 26 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, parapsiholog, a prezentat ce este terapia reiki și a dezvăluit cauzele spirituale ale crizelor pe care le traversează omenirea.

Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu a realizat o scurtă prezentare a terapiei reiki, explicând ce înseamnă aceasta și care sunt principiile după care funcționează. Reiki a apărut în Japonia din dorința unui om de a redescoperi terapia prin punerea palmelor. Reiki nu ține cont de religie, deci oricine poate să practice acest tip de terapie. Reiki este foarte eficient în vindecarea bolilor. Cu ajutorul Reiki, cei mai avansați ajung chiar să deschidă noi dimensiuni spirituale și să înțeleagă mult mai bine chiar religia ortodoxă cu tot ce cuprinde aceasta.

Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu spune că reiki are mai multe etape de inițiere. Prima dată trebuie să înveți să te ajuți pe tine ca să-i poți ajuta ulterior pe ceilalți. Reiki te învață că ‘Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă‘ și te face să devii independent, să devii cocreatorul propriei vieți în armonie cu Dumnezeu.

Marele avantaj la Reiki este că te poți opri când dorești și nu ești constrâns de nimic. Spre deosebire de alte religii sau alte căi spirituale care îți impun postul sau îți interzic anumite practici, Reiki îți oferă libertate. Nu poți face rău cu tehnica Reiki, pentru că la baza acesteia stă lumina lui Dumnezeu, iar în momentul în care canalizezi o astfel de energie spre a face rău, ea este blocată.

Vindecându-i pe alții, îți pierzi energia vitală – mit sau adevăr?

Se crede că atunci când vindeci pe cineva prin terapia Reiki îți pierzi energia.

„Când faci terapie, nu dai din energia ta, ci din sursa universală de lumină provenită de la divinitate. Tu ești doar o ‘conductă‘ prin care este transmisă energia universală. Totuși, este adevărat că dacă încerci să vindeci mai mulți pacienți decât poți, începi să dai din  energia ta vitală, dar nu tot timpul. Unui pacient îi dai câtă energie are nevoie, dar trebuie să ții cont și de cât poți oferi tu, căci altfel te distrugi pe tine însuți”, explică Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu.

Beneficiile Reiki

Trebuie înțeles că Reiki nu vindecă toate bolile existente pe lume, asta pentru că există anumite boli karmice care nu pot fi vindecate niciodată; omul trebuie să-și poarte povara. „Reiki nu vindecă boala, ci omul. Ca terapeut nu vindeci nimic. Poți doar să-l ajuți pe om să intre într-o stare de vindecare, dar dacă el nu înțelege ce i se întâmplă sau dacă nu face eforturi să se schimbe, boala se va reîntoarce, poate chiar mai agresivă. Vindecarea spirituală și educarea pacientului sunt mai presus de orice”, spune Dr. Dragoș Argeșanu.

De ce trece omenirea prin momente atât de tensionate?

Dr. Argeșanu consideră că cea mai rea problemă a omenirii este că a uitat de Dumnezeu. Uitând de Dumnezeu, inevitabil se acumulează o energie negativă din ce în ce mai puternică, iar la un moment dat totul explodează. Există o astfel de bombă spirituală la nivelul popoarelor. Cea mai simplă manifestare a răului se răsfrânge în domeniul financiar. Așa apare sărăcia, foametea, frigul, ura ș.a.m.d. Principala victimă e Occidentul, care s-a îndepărtat foarte mult de divinitate. Avem de-a face cu „o luptă a Occidentului ateu cu partea cealaltă de glob care vrea să-și păstreze credința”, potrivit lui Ovidiu Argeșanu. Războiul, pandemiile, sărăcia, crizele economice sunt o formă de plată karmică.

Odată cu astfel de crize survine inevitabil și o ‘pierdere de suflet‘ care determină ulterior o scădere accentuată a rezistenței la atacurile emoționale. Cea mai bună soluție pentru a scăpa de frica aceasta indusă este rugăciunea, postul și lumânările aprinse. „Iubirea izgonește afară frica”, adaugă Dr. Argeșanu.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background