ReciCON.01, 31 martie, One Cotroceni! Eveniment de promovare a Reciclon și a colectării selective

Postat de pe 23 februarie 2023

Reciclon este un start-up românesc ce încurajează integrarea sustenabilității în viața de zi cu zi a oamenilor prin intermediul unei platformei care se adaptează la comportamentul individual cotidian. Obiectivul nostru este de a facilita procesul de colectare și transport al deșeurilor menajere, transformându-l într-unul accesibil și prietenos pentru toată lumea.

Reciclon a luat naștere în urma câștigării hackathonului Hack FutureWork, organizat de Top Minds, în colaborare cu Up România, atunci când a intrat în Sincrotron, cel mai rapid accelerator de business din România.

Proiectul Reciclon își propune să contribuie la transformarea colectării selective într-un proces cât mai accesibil și cât mai la îndemână pentru toate categoriile de persoane. În acest scop, se va organiza un hackaton a cărui temă centrală este generarea de soluții inovatoare pentru un viitor mai sustenabil. Acest eveniment încurajează tinerii să gândească creativ și eficient, oferindu-le oportunitatea de a lucra în echipe și de a lua contact cu o formă inedită de învățare despre ecologie și nu numai. Evenimentul se va desfășura la The One (One Cotroceni), pe data de 31 martie, iar temele abordate sunt sustenabilitatea, IT-ul, antreprenoriatul, managementul si product development-ul.

Evenimentul va găzdui 25 de echipe a câte 4 participanți fiecare, ce pot sau nu să fie însoțiți de un profesor coordonator. Intrarea se va face la ora 9.30, iar ulterior va fi o sesiune de discuții cu speakeri profesioniști din domenii diverse și mentori care ajută echipele să își îmbunătățească prezentările pe care le vor susține în fața juriului. Câțiva dintre speakeri sunt George Moroianu (founder Flip.ro), Iulia Dorobanțu (founder Charger.ro), Iulia Mosoiu (founder ImpacTech Solutions ) și mulți alții. La final, primele 3 echipe câștigătoare vor fi premiate în urma jurizării, iar la 17.30 se va încheia evenimentul.

Mai multe detalii despre proiectul Reciclon se regăsesc aici.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background