Carleta Tiba la Golden Hour cu Jessie: Există partenerul perfect?

Postat de pe 22 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour”, prezentată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, facilitatorul Accesează Conștiința Carleta Tiba a deslușit misterul care stă în mințile multora în luna februarie, luna iubirii, mai ales că Dragobetele bate la ușă, și anume „Există partenerul perfect?”.

Oamenii au tendința să se autoprogrameze să creadă că, indiferent cât de minunat este partenerul pe care îl au deja în viața lor, mereu ar exista o variantă mai bună. Totodată, oamenii intră așa, într-un soi de pilot automat, crezând că nu pot trăi fără o relație, fără să se gândească la faptul că este posibil să ducă o viață împlinită și dacă nu au un partener alături. De aceea ar fi necesar să ne oferim timp să ne descoperim pe noi înșine și să aflăm ce vrem să facem cu viața noastră înainte de a cere încă unei persoane să ne însoțească în călătoria pe care o pornim.

Fiecare ar trebui să se întrebe dacă își dorește cu adevărat să aibă o relație și cum și-ar dori să fie, fără a se lăsa influențat de părerile societății sau ale familiei. Există în Acccess Consciousness câteva elemente ale intimității pe care fiecare persoană poate să le aibă cu sine însăși sau cu un partener. Carleta Tiba le-a menționat pe următoarele: ONORAREA (să te respecți și să te iubești pe tine exact așa cum ești), ÎNCREDEREA (să ai încredere în tine că vei face ce ai tu de făcut pentru a ajunge unde vrei să ajungi), ÎNGĂDUINȚA (să-ți dai voie să fii tot ceea ce ești tu, și cu părțile care îți plac, dar și cu părțile care îți plac mai puțin), VULNERABILITATEA (să fii complet onest cu tine însuți) și RECUNOȘTINȚA (față de tine, față de faptul că exiști, față de tot ceea ce ești și tot ceea ce ai).

În ceea ce privește raportarea la o relație sau la un partener, Carleta Tiba a atras atenția asupra faptului că este perfect în regulă să știi ce vrei de la celălalt, dar este greșit să-l transformi pe celălalt în sursa ta de iubire, de bani, de fericire ș.a.m.d. Nu trebuie să existe ideea de compromis atunci când intrăm într-o nouă relație. Trebuie să găsim varianta optimă care să ne aducă împreună cu partenerul pe cea mai armonioasă rută spre fericire.

Ne putem da seama dacă o relație va dăinui în timp dacă ne putem imagina alături de respectivul partener și peste 5, 10, 50 de ani, avem o oarecare perspectivă holistică asupra vieții și ne putem face un scenariu destul de apropiat de realitate. Totodată, întrebările sunt un instrument esențial, ajutându-ne să stabilim dacă anumite lucruri pe care le face partenerul ne permit să fim noi înșine sau ne deranjează atât de tare încât ne perturbă liniștea.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background