„Războiul psihologic și de imagine prin care trece acum România” – H. D. Hartmann la GOLD FM

Postat de pe 26 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Tot internetul din România a fost invadat de pamfleturi cum și ce vor păți rușii dacă vin peste noi, adică o decădere a imaginii de țară și o jignire adusă Armatei Române”.

H. D. Hartmann vorbește despre o posibilă denigrare a imaginii țării noastre, dar și a Armatei Române ce are loc zilele acestea pe rețelele de socializare. Pe internet circulă numeroase videoclipuri umoristice cu iz de pamflet cu privire la cine vor fi cei care se vor confrunta cu soldații ruși în cazul invaziei.

În respectivele clipuri apar homosexuali pe tocuri care dansează, persoaneje virale pe internet în ipostaze ce stârnesc râsul, mașini de o anumită marcă, specifică unei anumite categorii de bărbați, pe post de tancuri și așa mai departe. Imagini cu soldați român nu există în astfel de videoclipuri.

„România are parte de o decădere din punct de vedere al imaginii. Manipularea asta, ce se prezintă pe internet, nu este adevărata Românie și adevărata apărare a țării” – observă H. D. Hartmann. „În Polonia nu există așa ceva. Pe internetul de acolo, în același gen de videoclipuri, apar bărbații musculoși și înalți pe cai vânjoși și cu săbii în mâini care se luptă cu dușmanul rus”.

Informația falsă despre România

La acest posibil proces de manipulare ar contribui, pe lângă pamflet, și circulația informațiilor false. Exemplul dat de analistul politic este reprezentat de imaginile cu armament pe care Armata Română nu l-ar deține și informațiile conform căreia soldații români ar proveni din grupările „băieților de cartier”.

„Este complet jignitor să faci paralela dintre soldatul român, acel țăran, acea fibră românească în conexie totală cu istoria și un băiat de cartier cu curea Gucci falsă cumpărată de la magazinul de la colțul boclului. Insulta în aceste cazuri este directă. Unde este onoarea Armatei Române și a poporului român?” – se întreabă H. D. Hartmann.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background