„Cuba are vaccinul ei. România e pe butuci la acest capitol” – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 26 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „La Institutul Național Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” nu se face nimic în privința problemelor medicale din România”.

Sistemul biotehnologic din Cuba a dezvoltat până acum cinci vaccinuri diferite împotriva Covid-19 printre care Abdala, Soberana 02 și Soberana Plus. Acestea ar oferi protecție de până la 90% atunci când sunt administrate în trei doze, notează CNBC. Spre deosebire de giganții farmaceutici americani Pfizer și Moderna, care folosesc tehnologia ARNm, toate vaccinurile din Cuba sunt vaccinuri proteice bazate pe polizaharide conjugate și deja au fost vândute către numeroase țări din lume.

„Acest vaccin aduce nou tehnologia veche, prin asta se diferențiează” – susține Iosefina Pascal. „Polizaharide conjugate sunt folosite în medicina vaccinurilor de foarte mult timp, cel pneumococic și cel meningococic conțin această tehnologie. Adică nu se folosește proteina Spike, cum se întâmplă în cazuș Pfizer, Moderna și altele. Polizaharide conjugate din vaccinul cubanez reprezintă o imitație de virus pentru ca al nostru corp să-și formeze anticorpi”.

De ce Cuba nu a ales proteina Spike?

Studiile recente ar arăta că agentul patogen proteina Spike injectat în organism ar putea provoca o supra-solicitare imunitară ce ar putea duce la un colaps al sistemului imunitar. Corpul uman ar reacționa la o substanță, o neutralizează, iar după cedează, potrivit cercetărilor.

„Poate știu cubanezii ceva ce noi știm, sau poate știu ceva ce noi doar intuim că ar fi problematic, și anume proteina Spike” – a adăugat jurnalista. „Să nu uităm că o cercetătoare americană a dezvăluit la Fox News că vaccinarea anti-Covid cu această proteină ar crea boli prionice. Acestea sunt foarte periculoase deoarece sunt incurabile. De asemenea, în funcție de canntitatea de prioni afectați, putem avea de aface cu o boală cu o dezvoltare galopantă sau mai lentă”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background