Rareș Bogdan și Hellvig nu au proiecte comune referitor la PNL, dar s-ar putea uni în viitor

Postat de pe 22 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre situația actuală din Partidul Național Liberal. Rareș Bogdan a clarificat care vor fi viitoarele strategii menite să resusciteze partidul, iar analistul Ciprian Purice a prezentat care vor fi candidații la președinția României.

De dimineață, Realitatea.net a publicat un articol în care se prezenta mutarea decisivă a europarlamentarului Rareș Bogdan pe scena politică. Se anunță în știre că Rareș Bogdan va pune piciorul în prag în perioada imediat următoare, pentru că PNL-ul a înregistrat un declin rușinos în sondaje, ajungând pe locul al 4-lea în București. Cetățenii vor o schimbare și îi cer lui Rareș Bogdan să îi reprezinte în partid. Realitatea anunță că „se vor cere demisii, dar și scoaterea PNL de sub influența Statului Paralel”.

Rareș Bogdan a avut o intervenție în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, în care a confirmat că situația dezastruoasă de la PNL, care a atins un scor de doar 14% în capitală, cere măsuri urgente pentru ca partidul să fie scos la liman. Împreună cu Dan Motreanu, Robert Sighiartău, Gheorghe Falcă, Florin Roman și alți membri ai partidului, Rareș Bogdan plănuiește să realizeze o strategie solidă pentru rotativa guvernamentală din mai, pentru a putea scoate PNL-ul din starea de letargie în care se află în prezent.

Întrebat dacă ar fi dispus să preia conducerea Organizației București, Rareș Bogdan a mărturisit că încă nu a luat o hotărâre decisivă, întrucât oscilează între a se ocupa de diaspora, un proiect foarte important pentru el,  sau de bazinul electoral din București.

Din declarațiile în direct ale lui Rareș Bogdan, Ciprian Purice a accentuat ideea că PNL-ul se pregătește de o abandonare completă a moștenirii „iohanniste”, așa cum a anticipat și analistul săptămânile trecute. Atacul lui Rareș Bogdan la adresa lui Bogdan Aurescu, care de fapt l-a avut ca țintă pe Iohannis, a fost prima etapă. Următoarea etapă presupune exact decuplarea completă de Iohannis din perspectiva pârghiilor de putere pe care Iohannis le-ar putea avea în interiorul PNL, potrivit lui Ciprian Purice.

Rareș Bogdan este considerat cel mai bine pregătit politician care ar putea prelua frâiele la conducerea statului. El ar putea accepta să devină candidatul PSD-PNL la președinția României, ceea ce l-ar băga automat în tabăra Factorului Intern, sau ar putea accepta să fie candidatul PNL la aceeași funcție, ceea ce îl plasează în tabăra Factorului Extern.

Pe de altă parte, și Eduard Hellvig reprezintă o figură proeminentă în politica țării, iar Ciprian Purice consideră că va reveni pe scena politică, cel puțin în funcția de președinte al PNL-ului. Cu toate acestea, deși Rareș Bogdan și Eduard Hellvig sunt camarazi de-o viață, proiectele lor nu au un numitor comun în ceea ce privește viitorul partidului. Rareș Bogdan este cel care ar trebui să-și asume rolul de a-i convinge pe liberali că reanimarea USL-ului este esențială în acest moment.

„Sunt două planuri complet separate. Evoluția PNL, dacă este capabil să se recupereze, și evoluția lui Hellvig din perspectiva sa ca jucător important al Factorului Intern sunt două lucruri diferite. Ele la un moment dat se pot întâlni, dar acum ele evoluează separat”, a subliniat Ciprian Purice. Așadar, singura soluție care ar menține România pe linia de plutire ar fi consolidarea unui nou USL bine agregat pe niște coordonate naționale ale Factorului Intern. Este nevoie de un exponent politic care să se opună statutului de colonie al României și care să promoveze proiecte naționale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background