“Borna Martie 2023”, momentul în care China și Rusia au decis că SUA nu mai deține supremația!

Postat de pe 22 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat pe subiectul referitor la întâlnirea dintre Vladimir Putin și Xi Jinping și la deciziile ce implică modificarea fluxurilor comerciale și de plăți pe planetă.

Jurnalistul Bogdan Comaroni este de părere că întâlnirea dintre cei doi lideri asiatici a fost plină de simbolistică. Din postura sa de lider al unei țări care conduce lumea, având în vedere performanțele economice ale Chinei, faptul că guvernează BRICS-ul și faptul că a depășit Occidentul în multe alte domenii, Xi Jinping a arătat în mod oficial prin vizita sa în Rusia că oferă un sprijin total acestui stat.

„În mod simbolic, Xi se rupe total de Occident, vine la Moscova și se instalează acolo împreună cu Putin, arătând că din acest moment începe lumea multipolară, că nu-i mai interesează nicio relație cu lumea anterioară. La despărțire, Xi a dat celebra declarație conform căreia ‘urmează schimbări care nu s-au mai văzut în ultimii 100 de ani’”, a punctat Bogdan Comaroni, indicând faptul că liderul chinez a făcut aluzie la ultimul secol în care, după finalizarea celui de-al Doilea Război Mondial, s-a instalat supremația americană. Astăzi, aceeași hegemonie americană își găsește sfârșitul în fața zdrobitoarei puteri a Chinei, în tandem cu Rusia.

Vizita lui Xi a avut loc într-un context global de o mare însemnătate, marcat de mandatul de arestare a lui Putin emis de Curtea Penală Internațională, dar și de momentul în care, în India, se întrunește Comisia Trilaterală. Acolo s-a declarat oficial că anul 2023 reprezintă momentul în care ia naștere noua ordine globală. Luna martie a anului 2023 va rămâne în istorie drept momentul în care China și Rusia au decis că SUA nu mai contează.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background