„Raed Arafat, un medic militar fără empatie” – portret de H. D. Hartmann

Postat de pe 30 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic american H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Raed Arafat are un profil simplu și clar – acest om are în fibra sa, în construcția sa, în educația sa linia militară”.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a devenit un personaj controversat în ultimul an și jumătate, de la începutul pandemiei de coronavirus. Acesta a avut un rol esențial în spațiul public, fiind „aducătorul de vești rele”.

Potrivit lui H. D. Hartmann, nu i-ar fi foarte greu să facă asta deoarece Raed Arafat nu ar avea pic de inteligență emoțională: „El a pornit în carieră de la accidentele cu victime multiple, și-a ales un domeniu în care curge mult sânge și există multă durere. Acest lucru pietrifică instinctele emoționale umane”.

„Cea mai mare greșeală”

„Raed Arafat este incapabil în a folosi cuvinte care să nu doară” – a adăugat analistul politic. „În toate cuvântările lui este evident faptul că nu este capabil să spună <Drag popor român, ești pe mâini bune!>. Nu poți salva o națiune fără a-i cunoaște sufletul”.

Acest aspect, uitat de Raed Arafat, ar fi reprezentat cea mai mare greșeală făcută de el. Căci românului căruia i-a murit mama, fratele sau soția trebuie să-i vorbești duios și calm. Nu să-i spui „Nu ești vaccinat și e vina ta că a decedat!”.

Conflictul măsurilor anunțate de Raed Arafat

Acest sentiment de dispreț pe care o parte a populației României l-ar avea pentru Raed Arafat ar fi efectul unui conflict, conform lui H. D. Hartmann. „Aceste măsuri foarte dure nu au fost justificate din punct de vedere al civilului. Căci, până la urmă, cine este victima în România? Cetățeanul! Aceste vede că i se erodează dreptul la libertate, la exprimare și așa mai departe”.

„Asta este un efect al educației pe care o are” – obsevă analistul politic. „El a învățat să fie un medic dur și disciplinat. Asta îl face un lider care nu înțelege respectarea drepturilor omului în cazul unei urgențe. Este educat să propună măsuri de supraviețuire”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM Româ


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background