Putin și lovitura preventivă – Adrian Severin, la GOLD FM

Postat de pe 24 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Fostul politician Adrian Severin a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Vladimir Putin aplică tactica loviturii preventive în Ucraina, precum americanii în Irak pe vremea lui George Bush Jr.”.

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a anunțat joi dimineața, 24 februarie, o operațiune militară specială în Ucraina. Mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării la scurt timp după anunțul președintelui. „Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe” – spune Vladimir Putin în discursul său.

Adrian Severin susține că președintele rus aplică tactica loviturii preventive. Moscova nu ar fi așteptat un atac din partea inamicilor, ci a fost prima care a intervenit militar. O tactică similară ar fi avut loc și în anul 2003, când trupele Statelor Unite ale Americii au invadat Irakul pentru a-l împiedica pe Saddam Hussein să-și folosească armele de distrugere în masă despre care se presupunea că le-ar deține.

„Vladimir Putin a anunțat că tactica sa este una umanitară și nu va ataca așezări civile, oamenii care nu fac parte din structurile armate. Țintele lui sunt infrastructurile militare, construite cu ajutorul unor țări NATO, astfel încât Ucraina să nu le poată folosi împotriva Rusiei sau a regiunilor aliate Luhansk și Donetsk” – specifică fostul politician.   

Lovitura anunțată

Când asemenea lovituri armate se dau către infrastructuri militare ale altei țări, procedura ar spune că se face un anunț în prealabil. Și de această dată, Rusia ar fi anunțat Ucraina să-și retragă oamenii din zonele respective pentru a nu avea victime umane, potrivit lui Adrian Severin. Așadar, Rusia s-a simțit amenințată de forțele miliatare ale Ucrainei clădite pe sprijinul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, a anunțat acest lucru, dar ar fi fost neglijată și ar fi acționat în consecință.

„Sigur că poate Ucraina are justificările sale, însă să nu te aștepți ca opozantul să nu contracareze măsurile luate de tine” – a adăugat fostul politician. „În tot acest context, rușii nu vor da niciun pas în spate până când nu vor primii garanțiile securității”.

Se va extine războiul în România?

Adrian Severin este scpetic cu privire la extinderea conflictului militar și în țara noastră. De asemenea, nici problema refugiaților nu ar urma să existe, mai ales în situația economică a românilor foarte precară. Pandemia de Covid-19 ar fi afectat și mai tare traiul de viață, iar mijloacele venituale nu ar fi tocmai cele mai bune încât țara noastră să poată întreține un număr mare de refugiați ucrainieni.

„Dacă este vorba de câteva familii, ne vom descurca. Dar dacă numărul refugiaților va atinge zecile sau sutele de mii, situația va fi foarte grea pentru România, în ciuda anunțului făcut de ministrul Apărării Vasile Dîncu” – observă fostul politician.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat marți, 22 februarie, că România s-a pregătit pentru „peste 500.000 de refugiați din Ucraina” și că există „un plan pregătit în toate marile orașe, în vecinătatea granițelor”:

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background