Legătura dintre trăsăturile faciale și domeniul în care activăm – Ciprian Cucu, la GOLD FM

Postat de pe 24 februarie 2022

Fizionomistul Ciprian Cucu a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Este foarte important să știi de dinainte dacă o persoană este de bază. Se pot observa după anumite trăsături sau construcții faciale dacă un om este predestinat spre un domeniu sau altul”.

Tehnica de citire a chipului ar vorbi despre arta de a cunoaște un om așa cum este el, în spatele oricărei măști sociale. Ne putem referi aici la personalitate, la temperament sau emoțiile de bază după care omul tinde să ia cele mai multe decizii de-a lungul vieții.

„Este un instrument foarte util în viața de zi cu zi” – susține Ciprian Cucu. „Asta pentru că nu ai nevoie de acceptul celuilalt pentru a-l pune în practică. Nu este nevoie să-i ceri permisiunea celuilalt pentru a te uita la chipul său. În funcție de întrebările pe care le ai, chipul celuilalt îți va răspunde, dacă știi ce să analizezi și la ce să fii atent”.

Analiza fizionomiei în domeniul muncii

Foarte multe agenții din lume angajează pentru interviurile de angajare fizionomiști ce știu să analizeze trăsăturile faciale ale unei persoane pentru a știi dacă este bună pentru postul respectiv. Mulți angajatori ar ține cont de astfel de analize care le pot spune dacă o persoană este potrivă pentru a acționa sub stres sau în situații limită, de exepmlu.

„Este foarte important să știi de dinainte dacă o persoană este de bază” – a adăugat fizionomistul. „Este mai profitabil să angajezi din prima o persoană potrivită și de încredere, decât să vină cineva care nu trebuie și să părăsească postul după o lună. Se pot observa după anumite trăsături sau construcții faciale dacă un om este predestinat spre un domeniu sau altul”.

Legătura dintre domeniul în care lucrăm și chipul nostru

În ceea ce privește un anumit domeniu de activitate, există persoane care se pricep și persoane care nu. Dacă persoanele menite să facă un anumit lucru sunt puse acolo unde trebuie, ar avea foarte mari șanse să dea randament garantat.

„Pentru că această citire a chipului uman poate fi împărțită pe porțiuni, să începem cu fruntea, care este foarte legată de cum percepe individul o informație la nivel mental”. Oamenii cu o frunte mai dreaptă și înclinată dint profil ar tinde să împartă  informație în mai multe părți pentru că nu are răbdarea necesară să asculte o ideea până la final. „Acești oameni sunt buni în ceea ce privește vânzările sau în domenii unde e nevoie să fii spontan” – spune Ciprian Cucu. „Pentru că vizează direct rezultatul final fără a sta prea mult la discuții”.

„Pe de cealaltă parte, oamenii cu o frunte mai rotunjită și înaltă tind să fie mai atenți la profunzimile unei idei. Ei au pasiunea de a descoperi un adevăr oarecum ascuns la prima impresie”. Acești oameni ar putea fi buni jurnaliști sau detectivi, oameni ce lucrează cu informațiile din spatele informațiilor.

Cum ne place să fim percepuți de cei din jur

Pentru a analiza foarte bine acest subiect, sfatul lui Ciprian Cucu este să fim atenți la zona dintre sprâncene, inclusiv, și până în zona unde se termină nasul, incluzând aici și urechile. Oameni cu această zonă a feței îngustă ar fi acele persoane desinhibate care nu sunt interesate de ceea ce spune lumea despre ele.

„Persoanele cu această zonă a chipului mai proeminentă pun o mai mare atenție pe cum se prezintă. De asemenea, acești oameni au ambiții mai mari, dar și un ego pe măsură. Însă, au destule șanse să fie mai toleranți în fața celorlalți, dar nu și în interior. Pentru aceste persoane poate fi dificil să acționeze într-un domeniu unde sunt implicați și numeroși alți oameni care pot spune lucruri deranjante”– a adăugat fizionomistul.  

Chipul și partea emoțională

Zona de sub nas și până la terminarea bărbiei, incluzând buzele și maxilarul, ar vorbi despre experiența emoțională a unui om. Oamenii cu această parte mai pronunțată, de obicei, ar avea o furie mai accentuată și li s-ar potrivi o carieră în poliție, aramată, sau un domeniu în care trebuie să-și dozeze această furie sub o formă de energie care să o folosească benefic. „Pot fi foarte buni antrenori de fitness, spre exemplu”.

Când avem cazul unui chip cu forma mai ascuțită în jos am avea oameni preocupați de zvonuri și bârfe, oameni pentru care contează contactul fizic foarte mult. Lor nu le place singurătatea și preferă să lege relații la nivel comunicațional foarte rapid.

„În cazul buzelor, când acestea ar arăta precum litera <M>, ar arăta un simț al esteticului foarte dezvoltat. Dacă le combinăm cu niște gene naturale lungi și forma de <V> formată de păr în zona de deasupra frunții, este clar că vorbim de o persoană cu o latură artistică” – susține Ciprian Cucu.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.

Sursă photo: Facebook (Ciprian Cucu – Fizionomie)


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background