Ambasade din România și corporațiile pe care le-ar apăra – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 23 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Anumite corporații care acționează în România și sunt păstorite de ambasade practică evaziunea fiscală și externalizarea profitului”.

Ambasadorii Franţei, Marii Britanii, Germaniei şi Italia de la Bucureşti au trimis o scrisoare premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Energiei Virgil Popescu prin care cer ca acele companii de energie care au aplicat măsurile de compensare şi plafonare a facturilor să primească compensați, potrivit Economedia. Aceste companii, pe lângă pierderile de un miliard de euro de pe urma scumpirii energiei, s-ar confrunta acum și cu probleme de flux de numerar cauzate de schema de ajutor a populației.

Diplomații speră că „neplata despăgubirilor se datorează unor chestiuni tehnice și că acestea vor fi plătite rapid și la timp” – se arată în scrisoare, conform sursei mai sus citate.

 „Cum este posibil ca cineva care a crescut facturile de trei ori în mod artificial să vină acum și să ceară compensații din partea Guvernului Român?” – se întreabă Iosefina Pascal. „Vor despăgubiri de la același stat care le-a facilitat acest jaf național. Și de unde credeți că vor veni banii pentru aceste desbăgubiri? Eaxct de la bugetul de stat, adică din buzunarul românilor”.

Guvernul plătitor

Furnizorii de energie au specificat săptămâna trecută că au cheltuit sute de milioane de euro pentru compensarea și plafonarea facturilor, majoritatea obținute din credite bancare, fără să îi primească înapoi de la statul român. În acest sens, Ministerele Energiei și Muncii au anunțat deja că furnizorii de energie care au compensat facturile consumatorilor vor primii sumele de bani. “Actualizăm oră de oră sumele. Zi de zi, cum avem situațiile înaintate de dumnealor și verificările de vigoare, imediat punem în plată fără să mai așteptăm cele 30 de zile cum scrie în lege” – a declarat ministrul Muncii Marius Budăi, în timp ce la Ministerul Energiei plata a început să se facă în urmă cu două săptămâni.

„Aparent, aceste corporații ies pe pierdere, ce să vezi?” – observă Iosefina Pascal cu ironie. „Oficial, da, în România ies pe pierdere, însă profitul făcut la noi în țară este nedeclarat în mod ilegal și se află la firma mamă care are sediile în aceste țări ale căror ambasadori cer acum desbăgubiri. Românii sunt furați, iar guvernanții susțin aceste creșteri artifiacle de prețuri”.

Jurnalista specifică faptul că Guvernul nu ar fi luat până în prezent nicio măsură pentru a stopa aceste creșteri de prețuri la gaze și energie electrică. Românii ar trece acum printr-un „război economic” și nimeni nu ar reacționa în acest sens, totul spre câștigul unor corporații sprijinite de unele ambasade de la București.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

Sursa foto: Parlamentul European, via economedia.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background