Putin așteaptă victoria lui Trump pentru a reorganiza lumea, formatând un contrabalans la China!

Postat de pe 18 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Mihai Neamțu a analizat consecințele victoriei triumfale a lui Putin pentru politica Rusiei, dar și pentru geopolitica mondială.  

La alegerile din Rusia a participat aproximativ 70% din populație, Vladimir Putin fiind reales în funcția de președinte al Federației, cu un scor de 87-88%, după doi ani de război și după încercarea constantă a Occidentului de a pune la pământ Rusia. Putin a demonstrat că este puternic, că partidul pe care îl conduce este în continuare simpatizat de electoratul rus și că în Federația Rusă nu se vor face schimbări fundamentale în următorii 6 ani, durata mandatului de președinte. Analiștii occidentali, în special, sperau la o răsturnare de situație sau chiar la îmbolnăvirea lui Putin, uitând să ia în calcul riscul ca în locul lui Putin să vină o figură mult mai radicalizată în termeni de neo-imperialism.

La finalul mandatului lui Joe Biden, Mihai Neamțu prevede că ar putea avea loc o întâlnire la nivel înalt între viitorul lider american și liderul Federației Ruse în vederea încheierii unor acorduri bilaterale în fața unui „oponent” comun reprezentat de China. Cozmin Gușă a avertizat că ar putea fi reactivat în viitorul foarte apropiat Consiliul NATO-Rusia, motiv pentru care este foarte important cine va fi viitorul șef al NATO, pentru că va juca un rol esențial în negocierea păcii. Dictatura și intensificarea puterii Chinei va genera solidarizarea și unirea energiilor din spațiul euroatlantic extins în vederea creării unui contrabalans.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background