Puterea gândului – când 1 + 1 = 2 nu este întotdeauna adevărat

Postat de pe 19 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Speaker-ul motivațional Rajko Kuzmanović  a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Puterea gândului este pentru omenirea cea mai mara forță din Univers. Este extrem de important ce gândim, cum gândim, când gândim și cu ce intensitate”.

A gândi este cea mai importantă calitate a omului, dar și cea mai puternică, susține Kuzmanović, iar de aceea ar fi foarte necesar să învățăm cum să gândim, cum să ne exprimăm și ce atitudine să adoptăm. Asta ar conta foarte mult la rezultatele finale pe care le țintim în viață. Una dintre cel mai ușoare modalități de a face acest lucru este observarea copiilor și cum abordează aceștia unele situații.

„Copiii nu vorbesc niciodată despre problemele pe care le au” – spune speaker-ul motivațional. „Ei nu sunt îngrijorați de greutățile vieții. De la ei putem primi un important element educațional, căci ei se gândesc întotdeauna la ceea ce-și doresc până ajung să le aibă. Așa este și în viață după aceea, nu doar când vorbim de lucruri materiale. Nu toate lucrurile se cumpără, multe dintre ele se obțin și se realizează”.

Gândul ca un magnet

Gândul nostru ar lucra ca un magnet, iar când ne focusăm pe un anumit lucru, atunci energia este atrasă acolo. Dacă noi ne concentrăm pe ce nu avem, pe lispurile noastre, fix asta ar urma să atragem în viața noastră. Societatea contemporană ar fi supusă problemelor pentru că oamenii le reamintesc mereu, le aduc mereu în discuții.

„Oamenii considerați genii au acest statut pentru că niciodată nu s-au gândit la probleme, ci la soluții” – a adăugat Rajko Kuzmanović. „Și mai important la această ecuație este să ne gândim la un anumit lucru ca și cum l-am avea deja, ca și cum l-am fi realizat”.  

1 + 1 = 2?

Speaker-ul motivațional este de acord că, din punct de vedere matematic, această propoziție este adevărată, însă în realitatea palpabilă lucrurile ar sta altfel. Aspectele logice și raționale nu ar trebui tot timpul urmate, ci mai degrabă ar trebui să descoperim această logică. Aceasta ar fi, de fapt, adevărata abilitate a gândirii.

„Dacă oamenii ar fi gândit doar rațional, nimic nu ar fi existat. Totul este o născocire a imaginației, cea care împinge de fapt logica să construiască soluții. Scopul gândirii este să fim imaginativi și creativi. Trebuie să avem curajul să visăm și să trecem de această barieră a raționalității. Numai așa se pot realiza rezultate mărețe” – observă Rajko Kuzmanović.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background