Rusia și „eventualul obectiv”, cu Sorin Roșca Stănescu

Postat de pe 19 aprilie 2022

Autor: Vali Andronescu

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Vladimir Putin se află între ciocan și nicovală”.

Ar exista posibilitatea unei lovituri atomice tactice orientată asupra Kiev-ului din partea rușilor, potrivit spuselor jurnalistului. Președintele Federației Ruse „a pornit un război pe care nu mai știe cum săă-l încheie”, a spus SRS. Singura modalitate prin care Putin ar încheia conflictul militar din Ucraina ar fi „printr-un tratat de pace, fie el și provizoriu”. Dar, Sorin Roșca Stănescu a transmis că președintele „nu poate să meargă cu mâinile sus predându-se la tratativele pentru încheierea păcii, ci îi trebuie o carte pe care să o joace”.

Putin a anunțat că pregătește una dintre cele mai mari parade militare din Federația Rusă, pe 8 mai, la Moscova. „Putin nu se poate prezenta în fața populației ca un om înfrânt, el trebuie cu orice preț să obțină victoria”, a declarat Sorin Roșca Stănescu. „Singura victorie teoretic la îndemână este victoria în Donbass, dar și aceasta este greu de realizat, Zelenksi garantează că regiunea va fi apărată și că nu va cădea”.

„Eventualul obiectiv”

Jurnalistul a spus că ar exista o singură modalitate și acest fapt ar însemna ca președintele Rusiei să forteze nota pe ultima sută de metri. „De aceea, nu întâmplător, oameni importanți ai Federației Ruse au comentat în fel și chip posibilitatea executării unei lovituri nucleare cu încărcătură tactică”, a specificat acesta.

SRS a mai declarat că: „După opinia mea și a unor analiști de peste ocean și din statele NATO europene, această lovitură și-ar putea atinge eventualul obiectiv”. Jurnalistul a adăugat că nu în Donbass obiectivul ar putea fi atins, regiune în care încă se află o mulțime de militari ruși, ci în capitala Ucrainei, Kiev, „de unde tocmai s-au retras”.

„O asemenea lovitură nucleară tactică în Kiev ar putea îngenunghea pe ucraineni, le-ar putea rupe coloana vertebrală morală și le-ar putea bloca această luptă erociă pe care ei o exercită”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background