Purice: Factorul Extern vrea să destabilizeze coaliția PSD-PNL, rezerviștii nu fac decât să respecte ordinele venite din afară

Postat de pe 11 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Analistul Ciprian Purice a vorbit, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, despre ofensiva rezerviștilor care încearcă spargerea PNL și a PSD, care e procedura folosită și cum se va desfășura planul lor pentru alegerile din 2024.

Într-un editorial postat pe contul său de Facebook și preluat ulterior de Solid News, Ciprian Purice a prezentat felul în care se pregătește preluarea conducerii PNL-ului de către Eduard Hellvig, lucru care îi sperie pe Coldea și pe rezerviști pentru că nu-și vor mai putea pune în aplicare, așa cum au plănuit inițial, atacul asupra structurii PNL-ului. „Atacul la PNL a eșuat din simplul motiv că nu au reușit să producă disidenți la nivelul conducerii liberare. Ar fi avut din punct de vedere formal sau teoretic o groază de motive să se arate nemulțumiți de cum este dusă guvernarea. Era foarte important ca această ’hemoragie să înceapă chiar acum, până la celebra rocadă din mai”, a adăugat analistul.

Se pare că în atacul la PNL important era Lucian Bode, Ministrul de Interne, pentru că este și Secretarul General al partidului, după cum a precizat Ciprian Purice. Pentru că Bode nu a înțeles primul mesaj, va apărea un nou atac referitor la teza sa de doctorat posibil plagiată. „Este un nou semnal pentru Lucian Bode pentru ca el să-și dea seama că nu se află în tabăra potrivită și că ar trebui să se gândească la o colaborare cu alte tabere sau alte zone din politica românească”, a explicat Ciprian Purice.

Miza acestui atac asupra PNL-ului nu este neapărat rocada guvernamentală din mai, ci alegerile din 2024. Florian Coldea și rezerviștii trebuie neapărat să găsească o cale de a despărți PSD-ul și PNL-ul pentru că altfel nu au nicio șansă să intre în jocul politic, coaliția PSD-PNL neavând cum să scadă sub 45-50%. Totuși, ei au nevoie de PNL ca partid în jurul căruia să construiască o viitoare guvernare. De aceea rezerviștii profită de criza de leadership din PNL pentru a-și lansa atacurile și pentru a atrage partidul în sfera lor de control politic.

Cei care au orchestrat aceste atacuri sunt chiar rezerviștii din Divizia R, divizia lui Ceaușescu care a acționat în 1989 și care a fost devoalată de documentele SRI făcute publice anul trecut. Așadar, Cozmin Gușă a lansat ipoteza conform căreia această divizie a fost relativ recent reactivată și a fost pusă sub comanda și la dispoziția Factorului Extern. „Obiectivul fundamental al Factorului Extern și al rezerviștilor este să spargă coaliția, prin diverse metode. Cum atacul la PNL nu a funcționat, prognoza mea e că urmează atacul la PSD”, a conchis Ciprian Purice.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background