Proteste masive au avut loc în marile orașe ale țării

Postat de pe 3 octombrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Sâmbătă, 2 octombrie a avut loc un miting antiguvernamental, anti certificat verde și antirestricții organizat de Alianța pentru Unirea Românilor.

Zeci de mii de persoane au protestat la București împotriva Guvernului Cîțu. Și la Cluj, sute de români s-au adunat pentru a-și arăta nemulțumirile. Protestul AUR nu a avut o temă specifică, ci s-a axat pe toate nemulțumirile pe care oamenii le au.

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți”, spunea copreședintele George Simion pe Facebook.

„Toți românii trebuie să iasă în stradă: părinții care nu sunt mulțumiți de ce li se întâmplă copiilor, studenții care nu sunt primiți în cămine, cei care au primit facturi de două sau trei ori mai mari, românii care nu au unde să-și vândă marfa sau cei care sunt dați afară de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat, toți cei care s-au săturat de Florin Cîțu și de acest Guvern de incompetenți, ieșiți în stradă cu toții (…)Veniți la București, să terminăm cu sistemul”, a mai îndemnat liderul AUR.

Din Piața Universității, locul inițial al manifestației, protestatarii au plecat în marș spre Piața Victoriei, scandând „Libertate”, „Hoții” și „Demisia”. Aceștia au ajuns în fața Guvernului, unde au fost cel puțin 30.000 de oameni. Totodată, un protest similar a avut loc și la Cluj-Napoca, unde sute de persoane și-au arătat nemulțumirile față de noile restricții și a certificatului verde. Protestul a început la Monumentul Memorandiștilor, iar protestatarii au scandat „Jos dictatura!” și „Jos certificatul verde”, „Nu mă vaccinez” și „Libertate fără certificate”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background