Protestatarii pro-Palestina s-au ciocnit cu participanții la marșul LGBTQ Gay Pride

Postat de pe 4 iunie 2024

Protestatarii pentru Palestina Liberă s-au ciocnit cu membrii comunității LGBTQ + din Philadelphia care încercau să înceapă duminica lunii Mândriei cu o paradă, scrie Daily Mail

Într-unul dintre multele videoclipuri postate online care documentează incidentul, un val de manifestanți LGBT de la Mândriei, îmbrăcați în ținute colorate, bătând în tobe, au fost opriți de-a lungul traseului paradei de către un grup de membri pro-palestinieni ai comunității LGBTQ+ .

Unii purtând kefieh, alții purtând curele și veste de piele, mulțimea pro-palestiniană a oprit traseul paradei LGBTQ+ pentru a țipa la membrii propriei lor comunități.

Rapoartele despre parada întreruptă din Philadelphia indică faptul că protestatarii scandau: „Cu cât încercați să ne închideți gura, cu atât vom fi mai tari!” pe lângă frazele mai standard „De la râu la mare”.

Un lider de protest, care purta un crop top foarte scurt, pantaloni cargo care îi scoteau lenjeria intima și un kefieh, a spus mulțimii: „Mândria LGBTQ așa cum o știm nu poate fi separată de climatul nostru politic și economic actual. Sărbătorile mândriei au devenit doar un instrument de relații publice”.

O întrebare relativ frecventă adresată protestatarilor pro-palestinieni stranii este de ce își exprimă atât de tare sprijinul pentru o cultură și oameni care le resping în totalitate modurile de viață.

Persoanele LGBTQ+ și activitatea sexuală între bărbați rămân incriminate în Gaza.

Observatorii acestor proteste, în special a celor care aparent au pus diverși membri ai unei comunități unul împotriva celuilalt, se grăbesc întotdeauna să pună la îndoială logica sprijinului LGBTQ+ pentru cauza palestiniană.

„Mi-ar plăcea să-i văd într-o paradă a mândriei în Gaza… disonanță cognitivă uluitoare”, a răspuns un utilizator X la filmările ciocnirii.

„Ar trebui să mărșăluiți în Gaza”, a scris altul.

Și un altul a spus amuzat: „QueersforPalestine s-a răzgândit”.

„Protestații pro Palestina care blochează continuarea paradei mândriei din Philadelphia este o distilare perfectă a politicii de stânga. Aici se termină inevitabil: cu două grupuri de interese de stânga care se ciocnesc într-un impas de opresiune.” a spus comentatorul conservator Clay Travis 

https://twitter.com/ClownWorld_/status/1797328871743955173

sursă: Daily Mail


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background