Profitorii suferinței din război – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 2 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „În război și din suferință se fac foarte mulți bani. Bineînțeles, ONG-iștii și media sunt nelipsiți”.

Iosefina Pascal pune problema existenței unor oameni care profită de suferința provocată de conflictul din Ucraina. În România, acești oameni ar face parte atât din mediul organizațiilor non-guvernamentale, cât și din spațiul mediatic: „Se folosesc imaginile durerii prin care trec refugiații din Ucraina și le monetizează” – spune aceasta.

Pe lângă asta, s-ar profita și de bunătatea unor românii care s-au oferit să doneze bani ucrainienilor ce fug din calea conflictului armat. Numeroase posturi de televiziune de la noi organizează teledonuri, iar pe post afișează mesaje cu numărul de telefon la care românii pot dona bani pentru refugiați. Însă ce se întâmplă cu toți acești bani? Unde ajung ei și cine îi controlează?

„Oamenii sunt de bună credință și donează, însă acei bani nu sunt controlați de nimeni” – susține jurnalista GOLD FM. „Aceași situație s-a întâmplat și la începutul pandemiei. E același mecanism”.

Asociația lui Raed Arafat

Asociația Salvital din Hunedoara, în spatele căreia s-ar afla secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, s-a declarat ca fiind una dintre organizațiile implicate în ajutorul oferit refugiaților. Însă în spatele acestei activități s-ar ascunde multe în nereguli. Mai multe informații despre această asociație pot fi găsite aici.

sursă photo: Facebook

„Salvital-ul lui Arafat ne spune că face mari acte de caritate că se duc la granițe cu câteva alimente, asta după activitățile ilegale pe care le face în Hunedoara luând bani de la localnici” – declară Iosefina Pascal. „Această asociație este de un tupeu fantastic! E o ipocrizie, o minciună și un oportunism fără de margini”.

Dilema Soros

Omul de afaceri George Soros ar fi cel care a finanțat lovituri de stat în Ucraina și ar fi susținut multiple regimuri aservite politicii externe ucriniene. Acesta, împreună cu președintele american Joe Biden și fiul său Hunter Biden, ar fi sărăcit poporul ucrainean, potrivit Iosefinei Pascal.

„Oamenii care vă vorbesc azi de Ucraina și vă dau lecții de democrație habar nu au că ce se întâmplă în acea țară se întâmplă concomitent și în România. Ce a început în 2016 în Ucraina, cu creșterea prețurilor la gaze, curent și multe alte bunuri, la noi se întâmplă de câteva luni de zile. Ce trăiau ucrainienii atunci noi de abia acum începem să trăim. Nu a interesat pe nimeni de acest popor până acum” – observă jurnalista GOLD FM.

Falsele lecții de democrație

Faptul că interesul pentru starea poporului ucrainean a început tocmai acum, odată cu izbucnirea conflictului, ar reprezenta o gravă problemă. Asta pentru că Ucraina s-ar fi aflat într-o situație dificilă de o bună peioadă de timp.

„Pe nimeni nu a interesat până acum de guvernul aservit de la Kiev sau că fostul președinte Viktor Ianukovici a vândut pe bucăți economia ucraineană oligarhilor ruși. Toți cei care au ignorat problemele grave din Ucraina și au închis ochii la grupările de extremă dreaptă de acolo ne dau acum lecții de democrație și toleranță. Acum se susține statul ucrainean și se vorbește despre suferința lui. Pentru că există profit, bineînțeles” – afirmă Iosefina Pascal.

Miercuri, 2 martie, a apărut în spațiul public informația conform căreia Kremlinul ar pregăti o operațiune specială de înlocuire a lui Zelenski cu fostul președinte înlăturat de revoluția EuroMaidan din 2014, Viktor Ianukovici, potrivit unor surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene, citate de Pravda Ucraina, notează HotNews.

„Aceiași oameni amenință acum cu listele negre și cu deportarea, un exemplu clasic de stalinism și fascism. Exact cum funcționează un sistem totalitar. Aceiași oameni au adus sistemul corupt din Ucraina și la noi” – spune jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: dreamstime.com


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background