Problemele lui Zelenski: Unii susținători își schimbă discursul

Postat de pe 15 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Volodimir Zelenski are probleme mari în acest moment. Anumiți oficiali care îl susțineau până acum și-au schimbat discursul referitor la conflictul din Ucraina”.

„Cât teritoriu, câtă suveranitate ești pregătit să sacrifici pentru pace?” – declara secretarul general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, cu ocazia unor discuți informale avute la Haga cu liderii a 7 țări membre. Acesta face referire la situația actuală din Ucraina și este de părere că pacea este posibilă, însă cu anumite condiții.

Jens Stoltenberg a continuat apoi cu exemplul Finlandei, care a ieșit din Cel De-al Doilea Război Mondial ca o țară independentă și suverană prin cedarea anumitor teritorii, printre altele. „Așadar, secretarul general al NATO insinuează același lucru pe care îl spune și Joe Biden și pe care l-a afirmat clar și răspicat Henry Kissinger” – observă Iosefina Pascal. „Volodimir Zelenski are probleme mari în acest moment. Anumiți oficiali care îl susțineau până acum și-au schimbat discursul referitor la conflictul din Ucraina”.

Refuzul de la Kiev

De la începutul conflictului armat dintre Federația Rusă și Ucraina, numeroase state și comapanii multinaționale au venit în ajutorul acesteia din urmă prin sancțiunile impuse Moscovei sau prin suplimente umanitare, sanitare sau militare. Cu toate acestea, Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina spune că țara sa a primit doar 10% din armele pe care le-a cerut de la aliații occidentali și avertizează că, dacă aceste țări nu își intensifică sprijinul, războiul împotriva Rusiei va fi pierdut, scrie The Guardian, citat de Mișcarea de Rezistență.

Anterior, Volodimir Zelesnki a făcut apel pentru arme grele din partea Vestului, spunând că acest „comportament reținut” al unor lideri europeni ar fi „încetinit foarte mult aprovizionarea cu arme”.

„Aparent, domnul Zelenski nu are altă treabă decât să acuze în stânga și în dreapta aceleași mari puteri, NATO, SUA, Marea Britanie, Germania. Ucraina a fost ajutată din toate punctele de vedere și apoi vine acest băiat care declară că nu se face nimic. Asta după ce a fost avertizat în prealabil de ceea au inițiat rușii la el în țară. Biden și alți oficiali au confirmat acest lucru. Este și normal ca discursul privind Ucraina să se schimbe” – subliniază jurnalista GOLD FM.

 Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background