Analistul Cozmin Gușă: „Fotbalul RO, sindromul ‘Noi suntem Statul’!”

Postat de pe 15 iunie 2022

Românii au clacat după o nouă umilință suferită de echipa națională. Cozmin Gușă a pus tunurile și el pe Edi Iordănescu și pe conducerea Federației Române de Fotbal.

Echipa națională de fotbal a României a suferit o nouă umilință. În săptămâna în care „tricolorii” au împlinit 100 de ani, prima reprezentativă a pierdut trei meciuri și a obținut o singură victorie. Ultimul rezultat a fost parcă mai rușinos decât oricare altul din întreaga noastră istorie, înfrângere la scor de neprezentare, acasă, cu modesta Muntenegru.

Cozmin Gușă dă de pământ cu Edi Iordănescu: „Joacă bine tenis cu piciorul. Ca jucător, nu există. Ca antrenor, l-ați văzut”

Vizibil afectat de starea degradantă în care a ajuns echipa noastră națională, Cozmin Gușă (51 de ani) a răbufnit după al patrulea meci oficial al lui Edi Iordănescu (43 de ani) în calitate de selecționer.

Președintele Federației Române de Judo a dat de pământ cu selecționerul, căruia îi pune la îndoială calitățile de antrenor. Gușă a sugerat că nu valoarea l-a instalat pe banca tehnică a primei reprezentative, ci numele de familie.

„Noi am pierdut cu 0-3, ne-am făcut de râs, Ungaria a bătut cu 4-0 echipa Angliei. Fac această comparație nu ca să răsucesc cuțitul în rană, ci ca să vă reamintesc că în ultimii ani și noi și ungurii am avut rezultate mediocre.

Ei au trecut în schimb la excepțional, cam cu aceiași jucători. Și noi, cam cu aceiași jucători, am trecut la jalnic. Diferența o face autoritatea și încrederea. În Ungaria există, în România nu mai există.

Sigur că putem discuta mult despre Edi Iordănescu, sindromul ‘Băiatu lu’ tata’, ‘Edi, puiul lui Iordănescu’, după cum i-am zis acum vreo săptămână, dar nu aici este rezolvarea. Problema e că fotbalul românesc, având în vedere audiența foarte mare, este luat sub lupă de mult timp de cei care joacă în filmul ‘Statul suntem noi’, care doresc neapărat să aibă autoritate și aici, își impun conducători, conducători de federație, de echipă, antrenori.

La CFR, acum vreun an, știți bine că a fost anunțat Mutu, că va veni în locul lui Dan Petrescu și toată lumea era fericită după ce a văzut rezultatele lui Mutu cu echipa națională de tineret, chiar patronul a anunțat.

Nu a fost să fie pentru că mâna nevăzută a celor care joacă în serialul ‘Statul suntem noi’ l-a obligat pe patronul de la CFR să îl ia pe Edi Iordănescu, pe cine altcineva, care n-a avut mare lucru de făcut. A asistat echipa, mecanism bine uns, în câștigarea titlului de campioană și apoi, într-un mod intempestiv, a plecat, dar avea o explicație. El fusese impus. N-a fost pe placul conducerii, al jucătorilor. Cei de la CFR știu foarte bine despre ce vorbesc.

A venit un alt moment în care ne așteptam ca Mutu, având în vedere rezultatele de la tineret, să preia naționala. Și mulți l-au și evocat public. N-a fost să fie nici el, nici Boloni. A venit din nou Edi Iordănescu, care vedem ce a făcut.

N-am nimic cu Edi Iordănescu. L-am cunoscut acum vreo 20 de ani. Am jucat tenis cu piciorul, el în echipă cu tatăl lui, eu cu Didi Prodan sau Toni Doboș, de la caz la caz. Joacă bine tenis cu piciorul. Nu îi cunosc rezultatele, poate că nici nu există ca jucător, ca antrenor l-ați văzut”, a transmis Cozmin Gușă.

„Tatăl lui Edi face parte din rețeaua ‘Noi suntem statul’, care l-a ajutat să își impună fiul la națională”

În urma eșecului din Giulești, România este pe ultimul loc în Grupa 3 din Liga B. „Tricolorii” au doar trei puncte și riscă retrogradarea în Liga C, dar și prezența în urna 4 la tragerea la sorți pentru preliminariile lui EURO 2024.

„Problema e atunci când cei care doresc să controleze tot, de la economie, la justiție, la politică, intră și în fotbal și-au intrat. Rețeaua celor din serialul ‘Noi suntem statul’ a impus deciziile în fotbalul românesc în ultimii ani și de câte ori vine problema unei alte decizii se bagă și își impun voința peste conducere federației, peste Răzvan Burleanu, pentru că, știți foarte bine, nici Răzvan Burleanu n-a putut să câștige singur aceste alegeri în mod repetat.

Comentatorii de specialitate își închipuie despre ce vorbesc. Nu știu dacă își închipuie măsurile care se mai pot lua, dacă se mai pot lua. Eu nu cred că se mai pot lua. Ceilalți, doar trebuie să se gândească că marele fost fotbalist și antrenor Puiu Iordănescu, tatăl lui Edi, analizându-i trecut recent politic, face parte din rețeaua ‘Noi suntem statul’, care l-a ajutat așa cum a recunoscut și Puiu Iordănescu să-și impună fiul la națională. Deci, sindromul ăsta e în fotbalul românesc lipsit de autoritate și încredere, de la ‘Băiatu’ lu tata’, la ‘Noi suntem statul’. Care stat? Care echipă? Nu mai avem de nici unele”, a adăugat președintele FR Judo.

sursă text și photo: fanatik.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background