Problema legii avortului și grupările „anarhiste” din SUA

Postat de pe 28 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul român stabilit în New York Grigore Culian a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: „Grupările anarhiste se activează înainte și în timpul alegerilor. Americanii ies la vot în noiembrie, democrații simt că le scapă câștigul, așa că protestele din prezent nu sunt o surpriză”.

Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii (SUA) revocă dreptul la avort al femeilor şi permite statelor să-l interzică în urma unei decizii din data de 24 iunie. Această hotărâre nu face întreruperea sarcinii ilegală, căci fiecare stat are puterea să permită, să limiteze sau să interzică dreptul la avort. Majoritatea de vot a venit din partea judecătorilor conservatori (6 la 3) care a revocat hotărârea „Roe v. Wade” din 1973 care garanta de aproape o jumătate de secol dreptul americancelor de a avorta.

Acest eveniment a stârnit numeroase revolte în rândul populației, atât în stradă, cât și în spațiul mediatic. Au avut loc numeroase proteste, iar forțele de ordine au reținut mai multe persoane. Serviciile care se ocupă de securitatea internă a Statelor Unite au avertizat că este posibilă producerea unor incidente violente, extremiste.

Grigore Culian este de părere că aceste lucruri se produc pentru că în SUA se apropie alegerile pentru Congres care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an: „Democrații simt că le vor pierde și vor încerca cu toate manevrele de manipulare în așa fel încât să tulbure întreg sistemul electoral. Ce va însemna asta? Principala acțiune va fi violența. Vor ieși în stradă sub diferite motive, fie că vorbim de rasism sau cum este și această problemă a legii avortului”.

Jurnalistul spune că vor fi puse din nou în mișcare organizații „anarhiste” precum Black Lives Matter (BLM) sau Antifa. Culian susține că aceste două grupări ar putea scoate oameni în stradă în toate orașele mari americane.

„În preajma alegerilor sau în timpul acestora vor reveni în forță” – a adăugat jurnalistul. „Reacția lor la problema întreruperii de sarcină scoate în evidență acest lucru. Acestea ies când este nevoie de a tulbura un proces electoral sau alte evenimente politice esențiale, iar atâta vreme cât Poliția este subfinanțată, cât orice instituție care ar trebui să mențină ordinea publică nu primește fondurile necesare, grupările anarhiste reușesc întotdeauna. Acestea primesc bani grei din partea lui Bill Gates, George Soros sau alți oameni influenți, iar asta le oferă putere și încredere”.

Judecătorii Curții Supreme au stabilit că decizia care permitea avortul înainte ca fătul să fie viabil în afara uterului (adică între săptămâna a 24-a şi a 28-a de sarcină) a fost greşită întrucât Constituţia SUA nu face nicio menţiune specifică la dreptul la avort al femeilor. Se estimează ca aproximativ jumătate dintre cele 50 de state americane să adopte noi restricții sau interdicții.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background