Biruitorii G7 – umbrele liderilor, cu Marius Ghilezan, la GOD FM

Postat de pe 28 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: ”La Summitul G7 se trage linie și se desenează schițele. Marii învingători sunt umbrele din spatele celor șapte lideri, oamenii care fac bani grei”.

Summitul G7 (Group of Seven) s-a reunit duminică, 26 iunie, la castelul Schloss Elmau din Germania. Cancelarul de la Berlin, Olaf Scholz, a fost gazda evenimentului la care au luat parte șefii de stat și de guvern din Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia, Canada şi Statele Unite. Pe lângă subiectul războiului, summitul principalelor puteri democratice ale lumii a avut și alte teme de dezbatere precum problema climei, a foametei, sărăcia la nivel global, economia mondială și sănătata.

Marius Ghilezan este de părere că unul dintre marii biruitoiri ai acestui eveniment ar fi industria de armament britano-americană: ”Se scot la bătaie 700 de miliarde de dolari pentru înarmarea Ucrainei. Pe lângă asta, se cere impunerea unei noi sancțiuni. Japonia și Canada au anunțat deja că blochează tranzacția de aur a Rusiei pe piețele emergente”.

Joe Biden, președintele american, a anunțat un fond de 200 de miliarde de dolari pentru sindicalizarea țărilor slabe din Tratatul Nord-Atlantic (NATO) în scopul reabilitării infrastructurii. Jurnalistul de la România Liberă spune că se încearcă astfel o cale de comerț competitoare cu Drumul Mătăsii folosit de China, cu scopul de a răspunde imenselor şantiere finanţate de Beijing în întreaga lume, relatează AFP, citată de G4Media.

Astfel, Statele Unite au anunțat o finanțare în valoare de 14 milioane de dolari pentru România, sumă destinată proiectului mini-centralelor nucleare, o inițiativă unică în Europa.

Cozmin Gușă pune la îndoială capacitățile financiare al Statelor Unite ale Americii (SUA), justificând că au prezentat un deficit defavorabil și o inflație de 10% în luna mai a acestui an. De asemenea, acesta a adăugat că SUA ar avea mari datorii către China la momentul actual, iar cu toate acestea promite proiecte foarte costisitoare.

”Joe Biden provoacă tigrul asiatic, provoacă” – susține Ghilezan. ”Beijingul este următoarea țină. Acest G7 este o confruntare economică a Chinei. Din nefericire pentru ei, nu sunt foarte bine organizați, nu au în spate Coroana Britanică, iar liderii summitului sunt unii slabi. Ceea ce îi ridică pe ei este ajutorul unor buni oligarhi. Sursele mele din Germanie mi-au spus că trei membri din șapte au abordat ideea pacificării, dar doctrina G7 nu acceptă așa ceva”.  

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background