Primarul Londrei Sadiq Khan îl numește pe Donald Trump „rasist, sexist și homofob”

Postat de pe 19 mai 2024

Potrivit sondajelor, Partidul Laburist britanic ar putea foarte bine să lucreze cu o a doua administrație Trump din 2025. Cu toate acestea, Sadiq Khan, primarul laburist al Londrei, spune că este „foarte îngrijorat” de posibilitatea unui al doilea mandat pentru candidatul republican, scrie Le Figaro

„Este rasist, sexist și homofob” Sadiq Khan, primarul laburist al Londrei, nu și-a tocat cuvintele când l-a descris pe Donald Trump într-un interviu acordat presei politice americane Politico , joi, 16 mai.

Originea acestei remarci: un discurs al laburistului David Lammy la Institutul Hudston, un think tank de centru-dreapta din Washington DC, pe 8 mai. Cunoscut că are legături strânse cu democrații, ministrul umbră de externe a călătorit acolo pentru a se întâlni cu republicani. În timpul vizitei sale, i-a întins o ramură de măslin lui Donald Trump, numindu-l „deseori neînțeles” cu privire la politica sa față de securitatea europeană.

Acest lucru nu i-a plăcut primarului Londrei, care a spus Politico  că Trump este departe de a fi „înțeles greșit ” . „Sunt foarte clar, îl înțeleg pe Trump. El este un rasist. El este sexist. El este homofob. Și este foarte important, mai ales când ai o relație specială cu el, să-l tratezi ca pe un prieten bun. Dacă cel mai bun prieten al meu ar fi rasist, sexist și homofob, l-aș raporta și i-aș explica de ce părerile lui sunt greșite ”, a spus Khan pentru presa politică.

Sunt foarte îngrijorat de posibilitatea unui al doilea mandat pentru Trump”

Potrivit sondajelor, Donald Trump pare din ce în ce mai capabil să câștige alegerile americane. Între timp, Partidul Laburist din Marea Britanie ar putea câștiga și următoarele alegeri generale și ar trebui apoi să lucreze cu o a doua administrație Trump în 2025 

„Sunt foarte îngrijorat de posibilitatea unui al doilea mandat pentru Trump ”, a declarat primarul Londrei, reales luna aceasta pentru al treilea mandat consecutiv. „Desigur că vom menține relațiile, oricine este președinte. Dar nu ar trebui să întindem literalmente un covor roșu pentru o vizită de stat.” „Este foarte important că, desigur, avem relații bune cu democrații și republicanii. Dar am uitat cu câți republicani am vorbit, care sunt, de asemenea, îngrijorați de un al doilea mandat al lui Trump”, adaugă el.

Sadiq Khan și Donald Trump au o relație controversată de câțiva ani. În 2019, fostul președinte american îl descrisese, de exemplu, pe Khan pe rețelele de socializare drept „învins” și „foarte prost” . „Uite, am mai multă libertate ca primar să spun ce simt despre Trump. M-a numit „învins”. Am câștigat trei [alegeri, nota editorului]. Cât de multe a câștigat?”, a declarat primarul laburist pentru Politico .

sursă: Le Figaro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background