Văcuțele vor fi hrănite cu carcalaci – primul pas către „carcalacizarea” oamenilor

Postat de pe 31 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit care este cea mai nouă inovație în fermele Occidentului.

Vacile vor fi furajate cu insecte, aceasta este soluția propusă de o echipă de cercetători pentru a reduce poluarea. O companie din Marea Britanie a primit finanțare de 1 milion de lire sterline de la stat pentru crearea unei ferme de insecte destinate hranei pentru animale. Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050, britanicii plănuiesc să folosească larve de muște în furajarea animalelor. Flybox, compania care a primit grantul, va produce hrană pe bază de insecte pentru animalele de companie, păsările de curte, porcine și pești.

Folosirea larvelor de muște pentru furajarea animalelor ar reduce poluarea, dar și suprafețele de terenuri cultivate cu furaje, ceea ce ar duce la utilizarea acestora în producția de hrană pentru oameni și, implicit, la reducerea importurilor de alimente. Fermele modulare din Aylesbury, Buckinghamshire, ar fi gata să producă furajele în câteva săptămâni, a informat Agrarszektor.

Larve de muște în furajarea animalelor – soluție pentru reducerea poluării

Marea Britanie și-a propus să atingă ținta de emisii zero cu efect de seră până în 2050. Pentru a îndeplini acest obiectiv, britanicii trebuie să facă multe schimbări. Una dintre acestea ar fi hrănirea animalelor cu insecte. O companie din domeniul agriculturii a primit un grant de 1 milion de lire sterline pentru a proiecta și construi prima fermă de insecte complet modulară din lume.

În Marea Britanie, activitatea din agricultură produce 10% din emisiile cu efect de seră, însă un raport din 2022 a indicat că, atunci când se iau în considerare importurile de alimente și risipa de mâncare, emisiile de carbon din sectorul alimentar cresc semnificativ. Printre altele, britanicii vor să remedieze problema prin modificarea alimentației animalelor.

Compania britanică de tehnologie agricolă Flybox a primit, recent, o finanțare de 1 milion de lire sterline pentru a proiecta și construi prima fermă de insecte complet modulară din lume în Aylesbury, Buckinghamshire. Prin aceasta, compania intenționează să îi ajute pe fermierii britanici să treacă la creșterea muștelor, adică la creșterea larvelor de muște.

Flybox are încredere că această nouă idee va duce la o modalitate mai ecologică de a produce hrană pentru animale, precum și la răspândirea culturii de insecte în Marea Britanie și la transformarea agriculturii. Compania se concentrează pe producția de hrană pentru animale de companie, proteine ​​adecvate pentru creșterea păsărilor de curte, porcilor și peștilor. Aceștia subliniază că insectele sunt sigure, nu răspândesc boli și pot fi încorporate în mod natural în lanțul alimentar.

Sursă: agrointel.ro

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background