Primarii prahoveni au probleme

Postat de pe 19 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Liberalul Iulian Dumitrescu își „cumpără” simpatia și susținerea primarilor din Prahova printr-un interpus de la CJ , a anunțat jurnalista Iosefina Pascal, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

Iulian Dumitrescu, liberalul care are multiple probleme penale, se află în continuare sub control judiciar și are și măsuri preventive aplicate. Dumitrescu împreună cu Dumitru Tudone au luat o hotărâre de Consiliu Județean în urmă cu o săptămână prin care au alocat 90% din fondurile CJ către primăriile conduse de liberali sau către primarii care s-au mutat la PNL Prahova înainte de alegeri. Astfel, Dumitrecu, prin interpusul său, cumpără bunăvoința și susținerea acestor primari și implicit a comunității lor printr-un act samavolnic sau chiar penal. Orice alt politician cu un statut personal ar avea mari probleme și i s-ar întocmi dosar penal pentru trafic de influență și dare de mită.  

Prefectul de Prahova Emil Drăgănescu a atacat în contencios administrativ hotărârile aprobate de consilierii PNL și de acoliții acestora, ALDE-Pro România, deveniți între timp PNL, prin care se alocau în mod discreționar sume pe parteneriate, dar și din fondul de la dispoziția Consiliului Județean. Această informație ne indică și faptul că „racolarea” demarată de Dumitrescu începuse de mai mult timp, pentru că acesta, mai mult ca sigur, știa că va fi urmărit pus sub acuzare și că se vor lua măsuri preventive împotriva sa. Așa cum a anunțat încă din ședința extraordinară a CJ Prahova, desfășurată luni, 15 aprilie, prefectul Emil Drăgănescu a contestat cele două hotărâri și, practic, acestea sunt suspendate până la o decizie definitivă a instanței de judecată. Prin cele două hotărâri, conducerea CJ Prahova, reprezentată acum de Dumitru Tudone, a alocat circa 90% din fonduri primăriilor conduse de liberali sau de primari care s-au reorientat și au trecut în barca PNL Prahova înainte de alegerile locale din acest an.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background