Primarii distrug simbolurile românești la comandă. Deromânizarea Transilvaniei

Postat de pe 5 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM,  a fost prezentată situația deosebit de gravă, dar și tristă, în care primarii din Transilvania pare că au pornit o ofensivă împotriva simbolurilor românești, prin relocarea din centru la periferie a statuilor unor mari personalități (Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul, Mihai Eminescu).

Fostul procuror Valer Marian a declarat cu tristețe și dezamăgire în glas că, din păcate, mutarea statuilor în zonele de la periferia orașelor sau chiar eliminarea lor completă au devenit un fenomen foarte răspândit în Transilvania.

„Asistăm la un proces de degradare intenționată a statuilor marilor eroi români în Transilvania. Totul se petrece în contextul în care în Transilvania, în ultimele 3-4 decenii, au răsărit precum ciupercile statui ale eroilor maghiari, unii dintre ei aproape total necunoscuți”, subliniază Valer Marian.

Cristian Matei, primarul orașului Turda, este considerat a fi principalul vinovat. Întrebat dacă acest primar a fost șantajat și obligat să mute statuia lui Avram Iancu din oraș, Valer Marian înaintează două ipoteze. Se pare că șantajul provine din două direcții diferite.

„A fost, în primul rând, un șantaj din partea UDMR-ului. UDMR are doi consilieri, dar ei decid majoritatea absolută, de ei depinde majoritatea Consiliului Municipal. Al doilea șantaj vine dinspre Cotroceni. Asta nu s-a întâmplat doar în cazul orașului Turda. În aceeași îmbârligătură politică se află și Oradea și Târgu Mureș” este ipoteza lui Valer Marian.

La semnalul lui Putin și al lui Xi, România se fragmentează

Valer Marian lansează o ipoteză șocantă conform căreia liderii din afara României și-ar dori și chiar pot să-și îndeplinească planul de a diviza România. După o astfel de mișcare, cea mai avantajată țară este Ungaria, care ar primi Transilvania.

„Am să redau o discuție purtată de un primar și consilierul UDMR din Satu Mare, purtată după o întâlnire la nivel județean cu toți primarii și consilierii locali din regiune. Rusia s-a înțeles cu China să reseteze lumea, să dea Transilvania Ungariei și să transforme Ungaria în principalul centru economic și militar din Europa al Chinei și Rusiei” este scenariul incredibil expus de Valer Marian.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background