Președintele Serbiei: Încrederea în UE a scăzut cu 10%

Postat de pe 19 februarie 2024

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat astăzi că statul a fost foarte afectat de persecuția care, după cum a spus el, a fost condusă din această țară împotriva propriei țări și, în același timp, în opinia publică a scăzut cu 10 la sută sprijinul pentru Uniunea Europeană..

„În această țară s-a făcut mare pagubă de persecuție, dar spre meritul celor care au făcut-o și s-au bucurat de ea. Ei au convins oamenii din UE cât de minunat a fost că Parlamentul European a adoptat o rezoluție împotriva Serbiei. Și ce s-a întâmplat în opinia publică a Serbiei? Într-o zi (UE) și-a pierdut 10 la sută din popularitate”, a declarat Vučić la TV Prva.

El a adăugat că procentul celor care sunt categoric în favoarea aderării la UE este de 24,2 la sută, iar cei care sunt categoric împotrivă constituie 26 la sută, pentru prima dată.

Vučić a mai spus că planul și programul până în 2027 este serios, că trebuie gândit în mod constant și că trebuie lucrat la el.

„Economia noastră trebuie să progreseze, ceea ce înseamnă că trebuie să atragem investitori. Trebuie să atragem investitori mai mult ca niciodată. Trebuie să încurajăm spiritul antreprenorial autohton și investitorii autohtoni. Trebuie să găsim bani, fără să majorăm deficitul și să nu majorăm rata datoriei publice raportat la produsul intern brut. Trebuie să majorăm salariile și pensiile, dar nu ar trebui să fie mai mari de 9 și 11 la sută din produsul intern brut”, a spus Vučić.

El a adăugat că, în ciuda faptului că multe lucruri nu sunt favorabile Serbiei și că nu a recunoscut Kosovo, nu a introdus sancțiuni împotriva Rusiei, nu există sancțiuni împotriva Serbiei.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background