Presa elenă a lăudat intervenția pompierilor români din Grecia

Postat de pe 10 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit presei din Grecia, pompierii români ”Sunt de pe altă planetă. Folosesc drone, sunt organizați și au reflexe uimitoare.”

Pompierii români au ajutat la stingerea incendiilor care au cuprins țara, fapt pentru care au primit aprecieri din parte presei. De câteva zile, detașamentul de pompieri lichidează incendiile care au cuprins vegetația uscată și aria forestieră de pe insula Evia. Modul de acțiune al acestora a adus numai cuvinte de laudă, atât din parte presei elene, dar și a populației din zonă.

Potrivit publicației fimes.gr. ” Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică. Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație. În același timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă și cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, au folosit drumuri secundare, unde nu existau mașini, pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate”.

„Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor”, este mesajul publicat de pompierii români.

Sursă text: Digi 24


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background