Predoiu recunoaște problema Poliției Române 200kg de heroină au intrat prin în Portul Constanța

Postat de pe 9 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

Cătălin Predoiu a recunoscut, într-un final, criza majoră cu care se confruntă Poliția Română, a dezvăluit jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a explicat că deficitul de personal în structurile MAI este de aproximativ 20%, iar cei proveniţi din sursă externă nu sunt deloc pregătiţi pentru această meserie. „Calitatea procesului de pregătire implică în discuţie problema modului de recrutare, deficitul de personal (…) În ultimii ani s-a produs o penurie de personal în rândurile structurilor MAI. În mare e vorba de pensionări anticipate. Deficitul de personal e undeva, în medie, de 20% pe toate structurile. Asta înseamnă că sunt structuri unde avem 30%, 25%, media fiind 20%. E vorba de aproximativ 35.000 – 40.000 de oameni, statisticile nu sunt clare, fiindcă fluctuează această situaţie”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Faptul că Poliția Română este populată de oameni incompetenți și nepregătiți nu face decât să crească gradul de corupție și criminalitatea. „Cei angajaţi din sursă externă nu sunt deloc pregătiţi, ei intră într-un proces de pregătire şi aici este şi vulnerabilitatea, şi anume că cei 35.000 care au plecat la o vârstă de 45-50 de ani, deci în vârful carierei profesionale, cu un maxim de experienţă acumulată, cu un maxim de expertiză. Şi au plecat cu ea acasă, ca să spun aşa. În locul lor au venit tineri care nu au această expertiză şi care nu au de unde să o ia de multe ori. Pentru că această meserie nu se învaţă de la curs, nu se învaţă doar în Academie sau în şcoala de agent, se învaţă lângă cel care o ştie. Această meserie, ca şi altele, se şi ’fură, a adăugat Predoiu.

Au fost prinși 2 români care au adus 200 kg de heroină în țară, prin Portul Constanța. Drogurile erau ascunse între niște cutii de curmale de proveniență iraniană. Drogurile urmau să fie trimise în Ucraina. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare, luni, trei mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Problema este că drogurile intră la noi în țară prin Portul Constanța de multă vreme și nu se ia nicio măsură în privința drogurilor care rămân pe teritoriul nostru.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background