Poșta Română, parte din viața ta, dar nu așa cum te-ai aștepta

Postat de pe 23 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În a doua parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, prezentatoarea Iosefina Pascal informează că Poșta Română a luat o decizie conform căreia fiecare român va primi un cod poștal personal în baza căruia va putea fi găsit de livratori oriunde s-ar afla.

„Fiecare român va avea propriul lui cod poștal. ‘Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poștale au fost împărțite pe localități, străzi sau cartiere, credem că este momentul să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal. Indiferent unde se află persoana respectivă, poștașul să-l găsească și să-i ducă coletul‘”, anunță Iosefina, citând comunicatul Poștei Române.

„Codurile poștale au fost date inițial în funcție de delimitarea administrativ-teritorială. Problema este că schimbarea lor încalcă organizarea administrativ-teritorială a României. Pe lângă asta, se naște o problemă la nivel birocratic, pentru că vor trebui schimbate codurile poștale vechi din contracte ș.a.m.d”, avertizează Iosefina.

O altă problemă: cum adică în baza codului aceluia află unde ești? Asta este deosebit de grav, mai ales că vorbim despre o companie de stat cu multiple probleme și nereguli. Schimbarea nu este concepută de azi, de ieri. Primii pași au fost făcuți încă de anul trecut. Poșta Română a investit anul trecut 120 de mii de lei pentru primul ghișeu poștal digital”, adaugă Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background