Posibila regie din spatele Oscarurilor datorată lipsei lui Zelenski

Postat de pe 28 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Dacă nu era palma dată de Will Smith lui Chris Rock, nu s-ar fi vorbit de aceste Oscaruri. Dacă nu a mai venit Zelenski să vorbească, trebuiau să facă și ei ceva să atragă atenția”.

După decernarea premiilor Oscar din seara de 27 martie, actorul Will Smith a devenit subiectul dezbaterilor publice. Acesta a urcat pe scenă și l-a lovit pe prezentatorul Chris Rock, după o glumă despre soția sa. Jada Pinkett Smith, soția lui Will, suferă de alopecie, o boală de pe urma căreia i-a căzut părul. Chris Rock a asemănat-o pe Jada cu un personaj din filmul „G.I. Jane”, peliculă despre o femeie soldat în Armata Americană ce a suferit diverse forme de abuz.

„Părerea mea este că a fost regizat, pentru că astfel nu s-ar fi vorbit de aceste Oscaruri” – consideră Iosefina Pascal. „Pe lângă asta, această întâmplare ascunde și eșecul mult trâmbițat cum că președintele Ucrainei Volodimir Zelenski nu a venit să vorbească la decernarea premiilor. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva, n-ar fi fost nimic mai penibil. Ce legătură are Hollywood-ul cu situația din Ucraina?”

Actorul american Sean Penn a declarat precedent galei că îşi va distruge cele două premii Oscar în cazul în care Academia de film nu va recunoaşte situația de criză din Ucrainala la gala Premiilor Oscar şi nu îl va invita pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să adreseze un mesaj prin videoconferinţă: „Nu există lucru mai important pe care-l poate face Academia americană de Film decât să-i ofere (lui Zelenski, n.r.) ocazia să ne vorbească nouă, tuturor (la ceremonia Oscarurilor, n.r.)”.

Liderul ucrainean ar fi prezentat o poziție unilaterală și subiectivă, iar intervenția acestuia la gala de decernare nu ar fi fost oportună, potrivit jurnalistei GOLD FM.

Iosefina atrage atenția asupra decăderii popularității Premiilor Oascar în ultimii ani: „A început să se ducă în cap audiența Oscarurilor. În 2018, trendul era clar unul descendent, iar în 2020 raitingul a scăzut sub 10. Comparativ cu anul 2014, când raitingul era de 47. Măcar posibila regie cu Will Smith și Chris Rock a mai atras puțin atenția”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: Robyn Beck/AFP via Getty Images


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background