Crimele de război ale unor soldați ucrainieni

Postat de pe 29 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Unii soldați ucrainieni, care au însemne naziste sau alte semne ciudate, au un comportament odios față de prizonierii ruși de război”.

Unii soldați ucrainieni, în special cei din Batalionul Azov și alte divizii neo-naziste, ar fi foarte violenți cu prizonierii ruși de război și i-ar supune la tot felul e torturi. Imagini și clipuri de acens fel, ce ilustrează aceste fapte sunt foarte răspândite pe internet.  „O fi vorba de propagandă rusă din nou?” – se întreabă Iosefina Pascal cu ironie. „Ei bine, nu. Nu putem vorbi de propagandă rusă când purtătorul de cuvânt al președintelui Zelenski a confirmat toate aceste atrocități”.

Alexey Arestovich, purtătorul de cuvânt al lui Zelenski, ar fi menționat despre începerea unui conflict militar încă din anul 2019, specificând că 2021 și 2022 ar  fi ani cruciali. „Doar în urma unui război cu Rusia în care Ucraina învinge putem intra cel mai rapid în Tratatul Nord-Atlantic” – specifica Arestovich.

„Însă cazurile acestea violente vor fi anchetate și vor fi sancționate extrem de dur. Am spus în repetate rânduri să nu fie săvârșite astfel de fapte. Suntem o armată europeană și un stat european. Trebuie să tratăm prizonierii” – a adăugat purtătorul de cuvânt.

O altă sursă care confirmă veridicitatea imaginilor cu prizonierii de război ruși este publicația germană Bild. Jurnalistul Julian Reichelt a realizat un reportaj numit Crime de război săvârșite de ucrainieni asupra rușilor în care spune: „Chiar dacă nu este o faptă pe care am vrea să o arătăm, aceasta tot trebuie arătată”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: Anadolu Agency/Getty Images


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background